Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZASEDANJE EVROPSKOG PARLAMENTA

Kako se s nama sprdaju
u Evropskom parlamentu!

Autor: Ekipa Alo! | 13.03.2013 - 17:32:00h | Komentara: 13

Kraj mukotrpnog i dugog puta Srbije ka EU se ne nazire, a jedan poslanik Evropskog parlamenta predlaže da se priča o toj temi dodatno odloži - do 3000. godine.

Vilijam Darmut

Sprda se sa našim datumom pregovora: Vilijam Darmut | Foto: Screenshot "Youtube"

Na sednici EP održanoj pre dva dana u Strazburu, poslanik Partije za nezavisnost Velike Britanije (UKIP) Vilijam Darmut imao je primedbu na dnevni red:

"Želim da predložim da rasprave o pristupanju Srbije i Kosova EU budu odložene, ne do aprila 2013. godine, već do aprila 3000. godine", rekao je uz osmeh Darmut, koji je dobio i skroman aplauz, prenosi B92.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc odgovorio je da je "vremenski okvir koji je predložen prilično velikodušan", ali da je Darmutov predlog ipak stigao kasnije nego što je predviđeno procedurama.

"Trebalo je da predlog iznesete pre 16 časova kako bismo mogli da ga razmotrimo, tako da nam nedostaje realnosti u oba aspekta", rekao je, takođe uz osmeh, Šulc.

Britansku nezavisnu partiju predvodi poznati evroskeptik Najdžel Faradž, a poslednja istraživanja pokazuju najbolje rezultate u istoriji stranke - trenutno imaju podršku 17 odsto opredeljenih glasača i treći su po snazi, deset procenata ispod konzervativaca.

Rezultati istraživanja koje je objavio "Obzerver" u skladu su sa rastućim evroskepticizmom Britanaca, koji bi trebalo da se u narednom periodu na referendumu izjasne o odnosu prema EU.

Poslednji komentari
  • AleksandarVeliki Vreme: 13.03.2013 17:59h

    daće dragi Bog da usvoje taj zahtev... ionako se EU polako raspada, kao uostalom i svaka evropska inicijativa, počev od Napoleonove, pa preko austrougarske i trećeg rajha...

  • Milan Ch Vreme: 13.03.2013 18:05h

    Dobro, videcemo. Cim mi udjemo u taj parklament mocicemo da se sprdamo s njima!

  • pilot Vreme: 13.03.2013 18:14h

    Boze oprostiim neznaju sta rade,to bi bilo geslo za nase politicare,pa zar su slepi kod ociju i nevide,ili nece da vide,da ji EU z a j e b a v a,To vam je slicno onim malim kolicima koje vuce pas a u kolici je derancic,na kolici duza ruda a na kraju rude kobasica i pas stalno hoce da dohvati kobasicu ,naravno nemoze,ali zato vuce kolica sa derancicem.e tako i EU nedozvoljava da Srbija uhvati kobasicu i nece je ni uhvatiti,zivi bili pa videli.

  • jovan Vreme: 13.03.2013 18:31h

    Čega se pametan stidi, time se budala kao ovaj englez ponosi.

  • Marija Vreme: 13.03.2013 19:15h

    Ovo je tipicni predstavnik EU! Uza svo gnusanje koje osecam za njega ja ga podrzavam, ne treba nam EU i dace Bog da se sto pre raspadne.Ali ovakvom ponasanju su najvise doprineli nasi politicari koji su se ulizivanjem, dodvoravanjem,pristajanjem na sve i svasta toliko ponizili i u njihovim ocima!Vreme je da prekinemo sa takvom praksom.Ne pristajem na dalje ponizavanje pa makar to bilo i uz veci standard jer zelim da se osecam covekom a ne krpom.Na to ne pristajem ni u privatnom zivotu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP