Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZJAVILA

Kalanović: Nije tačno da autoput nema dozvole

Autor: Tanjug | 09.05.2013 - 21:46:00h | Komentara: 0

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović izjavila je večeras da nije tačno da je deo autoputa Kragujevac-Batočina, u dužini od 4,6 kilometara, izgradjen bez ijedne dozvole.

Verica Kalanović

Verica Kalanović | Foto: Zoran Raš

"Zlonamerni su oni koji smatraju da uopšte ulazim u takav posao bez ijednog papira", rekla je Kalanovićeva, gostujući u emisiji "Stanje stvari" na Televiziji Kragujevac. Naglasivši da ima svu potrebna dokumentacija za izgradnju te deonice, koja je, kako je navela, uradjena prema svim standardima i zahtevima struke, Kalanovićeva je rekla da će tu dokumentaciju pokazati svima koji je od nje zatraže.

"Prava istina je da autoput nije proceduralno perfektan, ali jeste zakonit", naglasila je Kalanovićeva i objasnila da "nije proceduralno perfeketan, jer nije usvojen prostorni plan Srbije, nije uradjen prostorni plan posebne namene i nije prostorno definisan autoput".


Podsetivši da je izgradnja autoputa Kragujevac- Batočina počela 2002. godine, a ta saobraćajnica već 2008. postala obaveza Vlade Srbije kada je potpisan ugovor s FIAT-om, ministarka je rekla da zbog te obaveze prema FIATU nije moglo da se čeka da se nastavi izgradnja saobraćajnice još tri godine, koliko bi bilo potrebno da se usvoji prostorni plan Srbije, uradi prostorni plan posebne namene i da se autoput prostorno definiše.


Kalanovićeva je navela i da je Ministarstvo 10. marta 2010. godine podnelo zahtev da se legalizauje ta saobraćajnica, ali da, kako je navela, ni slovo odgovora nije dobijeno od tadašnjeg ministarstva za prostorno planiranje.
Ministarka Kalanović je sramnim i skandaloznim ocenila navode medija da je na toj deonici život izgubilo 30 osoba i pozvala se na zvanične podatke saobraćjne policije da je na autoputu stradala jedna osoba.


"Pozivam i policiju i tužilaštvo da budu jednaki prema svima i da ispitaju sramne navode medija koji su objavili da je to put smrti", rekla je Kalanovićeva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP