Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEOGRAD NIJE ODGOVORAN

Kancelarija za KiM: Priština opstruiše i stvara konfuzije

Autor: Tanjug | 24.07.2015 - 19:18:00h | Komentara: 0

Beograd ni na koji način nije odgovoran za odlaganje primene sporazuma o osiguranju vozila i u potpunosti je spreman za njegovo sprovođenje, a cilj svake suprotne tvrdnja koja dolazi iz Prištine je samo opstrukcija i stvaranje konfuzije u javnosti u vezi sa procesom normalizacije odnosa i briselskim dijalogom, saopštila je danas Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

Priština

Priština | Foto: Profimedia

Pokušaj glavnog prištinskog pregovarača Edite Tahiri da u ime Brisela i Beograda širi neistine da je srpska strana tražila odlaganje primene dogovora o osiguranju, kao i da odgovornost za jednostranu odluku Prištine svali na Beograd, samo je deo već viđenog repertoara dezinformacija, vređa inteligenciju i proizvodi nesporazume među ljudima, dodaje Kancelarija za KiM.


 - Edita Tahiri je nebrojeno puta pokazala da je glavni rušitelj procesa normalizacije odnosa i svojim delovanjem u kontinuitetu nanosi štetu i Srbima i Albancima na Kosovu i Metohiji, koji bi danas mnogo bolje živeli da nije bilo njenog destruktivnog ponašanja. To je danas jasno i Evropskoj uniji, koja je posrednik u ovom procesu i garant primene sporazuma - ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, pokušaj da se koristan dogovor za građane Kosova i Metohije i ostatka Srbije, kojim se reguliše pitanje dodatnog osiguranja vozila, ispolitizuje pričom o registarskim tablicama i prebacivanjem sopstvene krivice na drugu stranu, primer je neodgovornog ponašanja, zbog čega će štetu pre svega imati oni čije interese Edita Tahiri tobože zastupa.

U saopštenju se navodi da će Beograd, zajedno sa posrednikom, i dalje činiti sve da spase ovaj sporazum o osiguranju i daje iskren i konkretan doprinos konstruktivnosti i transparentnosti u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP