Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IVAN SIMIČ, BIVŠI DIREKTOR PORESKE UPRAVE, POHVALIO SE SVOJIM PROJEKTIMA

Kapitalna glupost poreznika!

Autor: Snežana Ivaneža | 13.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Za uvođenje imejlova za zaposlene, otvaranje imejla za primedbe, prezentaciju na Fejsbuku i Tviteru, potrebno je jedanaest „napornih“ i „nezaboravnih“ meseci, ako je verovati bivšem direktoru Poreske uprave Ivanu Simiču!

Naloge na Fejsu i Tviteru proglasio velikim uspesima: Ivan Simič

Naloge na Fejsu i Tviteru proglasio velikim uspesima: Ivan Simič | Foto: Zoran Ilić

Naime, Simič je u intervjuu za nedeljnik „Vreme“, na pitanje novinara šta je uspeo da uradi dok je bio direktor, doslovno odgovorio:
- U Poreskoj upravi sam proveo 11 napornih, ali i nezaboravnih meseci. Sa saradnicima smo započeli velike projekte i mnoge od njih smo završili, poput uvođenja imejlova za sve zaposlene, otvoren je imejl za primedbe svih poreskih obveznika, prezentacija na Fejsbuku i Tviteru.


Zarađivao više od 256.000
dinara mesečno

Prema onome što je bivši direktor Poreske uprave Ivan Simič prijavio na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, u periodu od 1. jula do 31. decembra 2013. godine njegovi prihodi iznosili su oko 256.000 dinara.

Svaki prosečan korisnik interneta u Srbiji zna, ako bismo gledali težinu posla pri otvaranju Fejsbuk naloga ili Tvitera, da jedan desetogodišnjak može u roku najviše sat da odradi ono što je Ivan Simič naveo kao velike projekte koji su sprovođeni 11 meseci.

- Fejsbuk i Tviter mogu da se srede u roku od najviše sat. Što se tiče imejla, tu je stvar malo komplikovanija, ali verujem da bi svaki dobar programer, sistem administrator ili bilo koji radnik IT sektora i pored zakupa servera i dodatnog sređivanja kodova na sajtu to odradio u toku nekoliko sati. Interesantno je da se direktor pohvalio tim stvarima, koje je naveo kao uspešne projekte - objašnjava urednik portala „Alo.rs“ Miloš Lončar i dodaje:

- Zbog složenosti strukture Poreske uprave, proces otvaranja službenih imejlova može trajati čitavih sedam dana, uz svakodnevni odlazak na ručak sistem administratora u trajanju od dva i po sata.

Takođe, Ivan Simič je u intervjuu naglasio i da su u Poreskoj upravi mnogo radili na uspostavljanju boljih međuljudskih odnosa.

Podsetimo da je Simič u istom danu, 27. decembra 2013. godine, dao ostavku i nagrađen je kao reformator godine. Pošto se njegovi planovi nikako nisu poklapali sa zahtevima tadašnjeg ministra finansija, bivši direktor kaže da je najbolje rešenje bilo da ode. Na pitanje koji su bili konkretni razlozi ostavke, Ivan Simič je odgovorio da mu je bila namera da ostane dve godine i da se onda vrati u privatni biznis, gde je i pre toga bio više od 20 godina.

- Ne želim da govorim o razlozima ostavke. Ono što mogu da kažem jeste da mi je veoma žao što sam morao otići i napustiti zaista divne ljude sa kojima sam radio. Nakon 11 meseci sam video da su mnogi od njih, ne samo u centrali Poreske uprave, počeli da prate moj način rada, pa su ostajali na poslu duže nego što je trebalo i takvi ljudi su potrebni Poreskoj upravi - rekao je još u intervjuu za „Vreme“ Ivan Simič.
Poslednji komentari
  • Zed Vreme: 13.09.2014 17:04h

    Toliki im je domet

  • VITEZ Vreme: 14.09.2014 11:55h

    Nije bio problem tehnički, ali ako se radi opstrukcija a radi se onda je to problem,.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP