Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO STOJI IZA KUPOVINE SRPSKOG HOLIVUDA

Karić pazario "Avala film"?

Autor: Alo.rs | 25.04.2015 - 00:56:00h | Komentara: 8

Iza firme "Filmski put" (Film Way) koja je za 980 miliona dinara kupila Avala film, najveći filmski studio u nekadašnjoj Jugoslaviji, najverovatnije stoji Bogoljub Karić.

Bogoljub Karić

Bogoljub Karić | Foto: G. Srdanov

Karić je na početku priče o privatizaciji "Avala filma" svojim najbližim saradnicima rekao da će pazariti nekada najveću jugoslovensku filmsku kuću, kao i da sa njom, a posebno sa zemljištem u njenom vlasništvu na izuzetnim beogradskim lokacijama ima velike planove.

Ipak, zbog optužbi za navodne pronevere u Mobtelu, Bogoljub se odlučio za posrednu trgovinu, odnosno, našao je poverljivog čoveka koji je nedavno osnovao firmu "Filmski put", prijavio se na konkurs, položio novac i na kraju kupio "Avala film".

U Agenciji za privredne registre (APR) stoji da je vlasnik firme "Filmski put" izvesni Mišel Babić, sa mestom stanovanja u Parizu, ali se ispostavilo da je spomenuta firma pod hipotekom koju kontrolište taksista iz Pančeva Saša Ćorović.

Izvori "Novosti" tvrde da je upravo Ćorović Karićev čovek koji je sve preuzeo na sebe sa idejom da firmu u određenom trenutku prepusti Bogoljubu Kariću.

Revolt mnogobrojnih filmskih radnika zbog prodaje imovine "Avala filma" i dalje traje. Podsetimo, oni su pre nekoliko dana organizovali veliki protest.

Poslednji komentari
  • Jovo Vreme: 25.04.2015 06:23h

    Igranka bez prestanka. Sada će vlasti poništiti kupoprodaju Avala filma kao mućku. Karić je opasan protivnik svake vlasti. Setimo se kojom harizmom se pojavio u vreme Dinkićeve vladavine bezpravlja. Za par dana je okupio ubedljiv broj pristalica, izmislili su mu aferu sa Telenorom i pustili ga da pobegne u Rusiju. No i pored toga ovi sada ne puštaju ga da se vrati pošto znaju da je u stanju da okupi glavnu većinu birača te bi oni ispušili na novim izborima.

  • rade Vreme: 25.04.2015 06:56h

    Ma nijedan biznis, pogotovo sa drzavom, u Srbiji ne moze da se radi bez batei kuma!

  • Soko Vreme: 25.04.2015 08:06h

    Da li ce ikada neko ispitati poreklo kapitala Zeke "Milionera" iz vremena kad je "odrzavao" licencu za istoimeni show ....

  • sale ns I Vreme: 25.04.2015 08:31h

    super ! ako je uplatio-sada mu oduzmite !

  • Sandra Vreme: 25.04.2015 10:52h

    Sramota je sto je drzava dozvolila da propada Avala film a jos veca sramota sto je prodata ovim kosvarima Karicima fujjjjjju. Ako je tacno treba onda raskinuti ugovor pa neka se drzava pobrine a ne samo opsednuta onom gluposcu Beograd na vodi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP