Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODBEGLI BIZNISMEN TUŽIO SRBIJU

Karić u Strazburu traži zgradu BK TV

Autor: Alo! | 21.01.2015 - 09:14:00h | Komentara: 0

Lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić angažovao je pariske advokate koji traže da mu se vrati zgrada "Aeroinženjeringa" u kojoj je nekada bila BK TV, a sada je smešten sud.

Pomagao talentima: Bogoiljub Karić

Bogoiljub Karić | Foto: Andrej Isaković

Odbegli biznismen i lider PSS Bogoljub Karić pokrenuo je pred Evropskim sudom za ljudska prava postupak za zaštitu imovine koja mu je oduzeta u Srbiji, izjavio je njegov brat i potpredsednik stranke Dragomir Karić.

- Sve je predato advokatima, koji rade na tom slučaju - kratko je rekao Karić za "Vesti", a povodom spekulacija da bi zgrada "Aeroinženjeringa" u Beogradu, u kojoj se trenutno nalazi Građansko odeljenje Prvog osnovnog suda, ponovo mogla da bude u vlasnišrtvu ovog biznismena, koji je iz Srbije pobegao 2006. godine, zbog optužbi za malverzacije u "Mobtelu".

Da su ovakvi navodi tačni i da advokati užurbano rade na ovom postupku za "Naše novine" potvrdila je supruga Bogoljuba - Milanka Karić. 

- Tačno je da pokušavamo da vratimo zgradu "Aeroinženjeringa". Tim advokata radi na tome, ali verujte da ja nemam previše vremena da se bavim time. Imam još manje informacija od Dragomira - rekla je Milanka i dodala da je sporna zgrada bila u vlasništvu karića.

Sa druge strane, Ministarstvo pravde izričito negira bilo kakvu mogućnost da se ova zgrada ponovo nađe u Karićevom vlasništvu, ističući da su to "najobičnije gluposti".

- Tu zgradu je Ministarstvo kupilo iz stečajnog postupka, a sud se u nju nikada ne bi uselio da je ona bila sporna - objašnjavaju u Ministarstvu.

Međutim, jedan od advokata porodice Karić Milorad Panjević kaže da imovinski spor pred evropskim sudom u Strazburu vodi poznata svetska kancelarija "Vajt end Kejs" iz Pariza.

- U pitanju su kompanije koje su otišle u stečaj, dakle tu su bili: Mobtel, Kompanija BK, Astra banka i ostale. Na tom predmetu sada radi tim vrlo stručnih advokata - kratko je rekao Panjević.

Advokat Vera Čabarkapa, takođe porodični advokat porodice Karić, objasnila je da je u slučaju "Aeroinženjeringa", čiji je BK kompanija bila pojedinačni najveći vlasnik sa 49 odsto vlasništva, stečaj obavljen na bazi neosnovano uvećanih zarada zaposlenih i veštački proizveden.

Međutim, osim zgrade "Aeroinženjeringa" u stečaj su otišli "Astra banka", "Astrasmit" i BK TV, likvidirano je "Evropa osiguranje", a Univerzitet BK prodat, dok prema pisanju medija, Bogoljub Karić već devet godina živi u Moskvi, a njegova BK grupa uglavnom i posluje u Rusiji, Belorusiji i još nekim azijskim zemljama, a on iz inostranstva i dalje vodi stranku Pokret snaga Srbije. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP