Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLUČAJ MOBTEL

Karićeva odbrana pozvala i Jorgovanku Tabaković

Autor: Alo.rs | 17.03.2015 - 00:07:00h | Komentara: 1

Ime aktuelne guvernerke Narodne banke Srbije, Jorgovanke Tabaković, našlo se na listi 24 imena za koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo nalog od suda da ih sasluša u slučaju "Mobtel".

U šoku: Jorgovanka Tabaković

Jorgovanka Tabaković | Foto: Promo

 Kako saznaju "Novosti", posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu dalo je nalog Tužilaštvu da u roku od četiri meseca sasluša svedoke i ispita dokumentaciju koju je predložila odbrana okrivljenog Bogoljuba Karića i ostalih. Reč je o svedocima koji su bili članovi Upravnog odbora JP PTT saobraćaja Srbije 1992-1998. 

Članovi ovog UO trebalo bi da svedoče o radu "Mobtela" i kako su donošene odluke s obzirom na to da Bogoljub Karić nije bio jedini vlasnik. Naime, BK je imao 51 odsto vlasništva u "Mobtelu", a država 49 odsto.

Bogoljub Karić

Bogoljub Karić | Foto: Facebook / Bogoljub Karic Snaga Srbije

 - Moguće da sam na spisku svedoka, a ali ja sam bila jedini član UO JP PTT ispred Vlade Srbije koji je glasao protiv priznavanja 13 odsto, koliko su Karići tada tražili zbog formiranja 064 mreže mobilnog operatera "Telekoma". Zapisnici postoje, ja ih čuvam - rekla je guvernerka. 

Karić i ostali okrivljeni se terete da su oštetili državu za 60 miliona evra, koliko je, prema staroj optužnici, navodno ispumpano iz "Mobtela", koji je potom država prodala za milijardu i 830 miliona.  

Prošle nedelje javnost je počela da spekuliše o eventualnom povlačenju poternice za Bogoljubom Karićem i njegovom povratku u zemlju.

Poslednji komentari
  • Revizor Vreme: 17.03.2015 01:52h

    Pretpostavka da ce tuzilastvo i policija postaviti pitanje Jorgovanki Tabakovic ex snajderki , knjigovodji i sefovici ozloglasene Raj banke sa Kosova kako je po dolasku u N Sad kupila stan za koji je iskesirala 250.000 dolara ? Uz put bi je mogli ispitati njenu odgovornost u vezi Odluke da se arhiva NBS cuva samo deset godina. Guvernerka je korumpirana zastitnica vlasnika krupnog kapitala koji su je infiltrirali u NBS preko Nikolica koji je davno kupljen.Prikivanje dokumentacije iz NBS se pokusava sakriti pljacka nasih drustvenih banaka koje su stvarale preduzeca nasih roditelja i mi sami tako sto su ih bankaroidi i tajkuni kupili nepostojecim novcem u fingiranim Ugovorima preko Agencije za osiguranje depozita. Nalepili su im strana imena za sta placaju licencu ino-bankama. Oni su pokupili efektivu iz banaka a svu ostalu imovinu pretvorili u akcije ! Tako je imovina svih nas zahvaljujuci njihovom divljem kapitalizmu preveslana i postala imovina nekoliko njih !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP