Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

CVETA BIZNIS

Karići vode
2.000 radnika u pečalbu!

Autor: I. Kljajić | 19.10.2012 - 00:08:00h | Komentara: 9

„BK grupa“ planira da uposli oko 2.000 radnika iz Srbije, koji bi za platu morali da idu u Rusiju i druge bivše sovjetske republike, gde inače posluje porodica Karić, saznaje „Alo!“ u ovoj kompaniji.

Ako  ništa drugo,  sadićemo salatu baćuškama: Bogoljub Karić

Ako ništa drugo, sadićemo salatu baćuškama: Bogoljub Karić | Foto: Marko Đurica

Kako objašnjava naš izvor, firma „Alliance BK Group“ namerava da organizuje odlazak radne snage preko grane posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije, i to za potrebe posla koji je ugovorila u Ruskoj Federaciji i drugim državama u kojima posluje.

Širi prijateljstvo

Širi prijateljstvo

Orden za Dragomira Karića

Dragomir Karić odlikovan je ordenom Fonda rusko-srpskog prijateljstva za višedecenijsko negovanje i učvršćivanje prijateljskih odnosa Ruske Federacije i Srbije. Zahvalnicu i orden uručio mu je juče u Ruskom domu predsednik Fonda Pavel Šaraj, koji je rekao da je Karić “čovek bez kojeg prijateljske veze Srbije i Rusije ne bi bile tako čvrste i neraskidive i ne bi se kretale uzlaznom putanjom”.

Više detalja o ovom angažovanju srpskih radnika nismo uspeli da dobijemo od Dragomira Karića, jednog od vlasnika multinacionalne kompanije „Braća Karić“, koji nam je kratko poručio da kao poslanik ne može da priča o poslovanju „Alliance BK Group“.

Direktorka ove firme Ljubica Vukotić potvrdila nam je ovu informaciju u neformalnom razgovoru, ali nije želela da otkrije ništa više o tom poduhvatu. Inače, vlasnik „Alliance BK Group“ je kiparska firma “Verado limited”.

U NSZ-u potvrđuju da su do sada sarađivali sa pomenutim preduzećem, ali da zapošljavanje 2.000 radnika još nije traženo.

- Firma „Alliance BK Group“ obratila se NSZ-u za posredovanje u zapošljavanju pošto u saradnji sa partnerima iz Ruske Federacije planira otvaranje regionalnog informatičkog centra u Beogradu, u kojem bi radilo od 150 do 300 informatičara.
Takođe, ova firma je učestvovala i na sajmu koji je oraganizovao NSZ i tom prilikom je traženo pet inženjera građevinarstva i arhitekture i menadžera za rad u Rusiji - objašnjavaju u NSZ-u.

Pošto su se Karići najviše hvalili dobijanjem posla na gradnji olimpijskog kompleksa u Sočiju, pretpostavka je da će i armija srpskih radnika biti uposlena u oblasti građevinarstva.
Ugovor o projektovanju i izgradnji mnogofunkcionalnog objekta, u kojem će biti smešten Organizacioni komitet Zimskih olimpijskih igara i Zimskih paraolimpijskih igara 2014. u Sočiju, potpisan je pre dve godine, a vrednost radova procenjena je na više od 100 miliona dolara.
Dragomir Karić je tada kao jedan od direktora ruske naftno-gasne kompanije „Itera“ najavio da će “građevinarima koji se budu dokazali na ovom projektu, vrata biti otvorena i u drugim građevinskim sektorima ‘Itere‘“.
Poslednji komentari
  • amer Vreme: 19.10.2012 05:06h

    zar u Rusiji ne postoji nezaposlenost i KV radnici koji traze posao? zasto im trebaju bas radnici iz Srbije? tu nesto ne mirise dobro ili covek jednostavno hoce da zaposli svoj narod iz patriotskih razloga?

  • Milojica Vreme: 19.10.2012 05:42h

    Dr Bogi je zaista Velika lopina I nije se Najeo lebac niko ko je s njim Sadio tikve !

  • golub Vreme: 19.10.2012 09:06h

    Poljoprivreda buducnost Srbije.Mi ne mozemo da nahranimo samo Moskvu da ne pricamo dalje.Napred nova Vlada

  • Čiča iz Šumadije Vreme: 19.10.2012 10:44h

    To lepo zvuči i može da bude dobro za mnoge... ima jedno bolno pitanje a to je plaćanje ovih radnika, obično izvise za svoje pare, tako je bilo. Ako ovo bude poštoeno... pozdravljam braću Kariće. Uzgred, ljudi, uprostite ove karakuke pri slanju poruka

  • Ana Vreme: 19.10.2012 12:53h

    HITNO vratiti g.Bogoljuba Karica u Srbiju da nasim politicarima pokaze kako se prave pare,kako se otvaraju nova radna mesta,nove fabrike,da im da instrukcije o poljoprivredi,gradjevinarstvu....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP