Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZUVANJE

Karleuša vašeg života!

Autor: Jelena Karleuša | 09.05.2013 - 20:27:00h | Komentara: 29

Mrzela sam da idem u školu. Želela sam da budem Marija Živković ili Ana Petrović, normalne devojčice iz odeljenja. Mrzela sam svoje ime, koje je i tad čudno izgovarano i iritantno zvučalo. Ej, ej, evo je Karleeeuuuša! Tukla sam se sa svima, bukvalno od početka školskog dvorišta, pa do ulaza u školu. Čopor na mene. Agresivna iskežena deca i ja. Svaki jebeni dan. Iritirala ih je moja pojava, moj stav, moj glas i moja drskost da se branim. Čuj, da se branim!? Uvek su mi pod noktima ostajali parčići kože, a čvrsto stegnute šakice pune iščupane kose sa sve belim glavicama korena. Novi Beograd, čudna osnovna škola, tragične devedesete. Meni je to bio normalan dan.

Izuvanje

Možda ste deca onih koji su činili zlo. Možda ste mali
Veljko, ili ste ipak Atina i Nika? Da li ćete napraviti iste greške svojih roditelja?

Na prvom času me je nastavnica obično slala da se umijem od krvi i prljavštine. Drugi čas sam mogla da se posvetim. Ali opet ne sebi. U odeljenju smo imali jednog malog Kerekeša i jednu Protićku. To su bila ometena deca. Torturu kroz koju su oni prolazili, ja nisam ni deseti deo. Protićka je morala da liže patos. Da se svi smeju. To je radila bez pardona. Kerekešu je od batina išla krv i na uši i na nos. Svi nemo na odmoru posmatraju kako ga grupa najagresivnijih i najopasnijih u školi bije do besvesti. Sem ove budale. Skakala sam preko jebenog Kerekeša, da mu zaštitim lice makar. I dan-danas pamtim njegove neartikulisane vriske. Šutiraju njega, šutiraju mene... a on se upiški. Evo kreću mi suze dok pišem. Onda zazvoni, deca posedaju u klupe, fini, mamini i tatini odlični učenici. A ja dignem dva prsta.

- Sad cu sve da vas tužim razrednoj, najebali ste! Sve ću da kažem šta se mu radili! (siktala sam, dok me je Kerekeš molio da ne kažem).

- Karleuša, samo probaj, jeeebaćemo ti mater posle škole!

- Razredna! On i on i on i ona i ona i ona i on su tukli Nenada. Vidite ga, curi mu krv iz ušiju.

Stezala sam krvavu maramicu kojom sam mu brisala krv. I besna i u strahu od odmazde. Razredna, po običaju, sem par oštrih rečenica nije učinila ništa. Čekali su me posle škole. Da biju mene jer sam “pička cinkaroška” i jednog Samija Aslanija, zato sto je “pička ciganska”. Jednom sam videla gde živi Sami. U kutiji. Da, u kartonskoj ku-ti-ji. Za TV. Pratile smo ga ja i neke drugarice da vidimo gde žive Romi. I videla sam. Od tog dana sam mu pisala domaće zadatke. Imao je jednu svesku. (od Samija sam dobila vaške, a Divna me je makazicama za nokte posle ošišala skoro do glave). Naravno, glavni hit u školi je bila pesma KARLEUšA I SAMI, TO SU SRCA DVA! Sve dok se jednog dana Sami samo nije pojavio u školi. I nikad više nije došao. Pozdrav brate, ako čitaš! Iza škole se pušilo, iza škole su se mučile životinje. Mrzela sam tu školu. A bila sam najbolji učenik. Pisala sam najbolje, crtala, bila solista u horu... U zbornici su uvek većali da li sam zadatak napisala ja ili je Divna. Zato sam sastave pisala u zbornici. Da dokažem valjda.

I za sve ove godine, ništa se nije promenilo. Apsolutno ništa. Sem što sam luđa. I dalje se rvem sa svima. I dalje dokazujem. I dalje sam najčudnija devojčica u odeljenju, hrabra budala sa šakama punim kose. Nekad tuđe, nekad svoje.
Nekada sam želela da budem Marija Živković, a ovih godina, kada bi me pritislo, u polušali sam govorila “Zašto, bre, nisam Maja Marijana da nemam ovih problema!” Pre neki dan je Maji Marijani ona pičketina polomila vilicu. I ja sam shvatila da će se svet zauvek deliti na žrtve, koje će ćutke, paralisane od straha, dopuštati torturu, na ološ koji će činiti nepravdu, i na one koji će, braneći ovce, najebati.
A ko ste vi? U kojoj ste vi grupi? Da li ste Maja? Ili Kerekeš!? Ili ste onaj ološ koji kad oseti krv i slabost kreće u gomili?! Možda ste deca onih koji su činili zlo. Možda ste mali Veljko, ili ste ipak Atina i Nika? Da li ćete napraviti iste greške svojih roditelja?
I ko je Karleuša vašeg života?
Poslednji komentari
  • dancedance Vreme: 10.05.2013 00:55h

    Svaka čast!

  • dancedance Vreme: 10.05.2013 00:56h

    Svaka čast!

  • nedja Vreme: 10.05.2013 03:54h

    alal vera za ovaj tekst!

  • Anja Jk Vreme: 10.05.2013 04:18h

    TOOO KRALJICEEEE OBJASNILA!!!

  • Goran KS Vreme: 10.05.2013 06:42h

    Ne mrzim te, idi leci se, posebno zbog cinjenica u kakvom bolesnom ambijentu si odrasla... Nisam najbolje razumeo gde nalazila ta tvoja skolica: na Golom otoku ili na Kubi (Guantanamo)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP