Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOLAZI NEVREME

Kasno popodne i večeras obilne kiše s jakim vetrom zahvatiće Srbiju

Autor: Novosti | 01.09.2014 - 19:35:00h | Komentara: 0

Tokom popodneva i večeras očekuju se obilne kiše, pljuskovi i grmljavina, najpre u zapadnim i severnim krajevima. Nevreme je već pogodilo Hrvatsku i premešta se ka Srbiji.

Nevreme

Nevreme nam stiže | Foto: Zoran Ilić

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, posle podne, uveče i tokom noći biće kiše, pljuskova i grmljavine, prvo u zapadnim i severnim krajevima, a na istoku i jugoistoku će se zadržati uglavnom suvo.
Duvaće slab i umeren, južni, jugoistočni, u Podunavlju i Banatu povremeno i jak vetar.
I u Beogradu se uveče i tokom noći očekuje se kiša, lokalni pljuskovi i grmljavine. Duvaće umeren, povremeno i jak, jugoistočni vetar.
Ovo nevreme se premešta na zapad, a noćas i danas je već zahvatilo delove Hrvatske. Zagreb i drugi delovi Hrvatske dočekali su obilne kiše sa grmljavinom, poplavljene su mnoge niže prostorije u objektima, kao i podvožnjaci i delovi saobraćajnica.
Osim u Zagrebu, obilnih padavina, i do 50 litara po metru kvadratnom, bilo je i u Gorskom kotaru, Lici i na severnom Jadranu, a tokom dana takvo vreme proširilo sena celu Hrvatsku.
Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) saopštili su jutros da jaka kiša i veće količine vode usporavaju saobraćaj na gradskim ulicama, a neke su deonice i zatvorene, zbog stabala koja su pala na kolovoze.
Građani Varaždina su upozoreni da će zbog kiša vodotok Drave tokomdanašnjeg dana i večeri naglo narasti.
Jak vetar zatvorio je deonicu autoputa A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica za sva vozila, osim za privatna u oba smera.
Jako nevreme sa obilnim kišama izazvalo je poplave i odrone u više delova Austrije. Posebno pogođene bile su pokrajine Štajerska i Koruška, a samo štajerskoj poljoprivredi grad je naneo štetu u vrednosti u visini od 1,7 miliona evra.
U južnom i zapadnom delu Štajerske su kiše za samo par minuta izazvale poplave - poplavljeni su brojni podrumi i putevi. Na jugu Sstajerske jak vetar je lomio drveće koje je padalo na delokovod.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP