Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DECU VAM NEĆEMO OPROSTITI!

Kastrirajte pedofile!

Autor: Milan S. Prelić | 28.03.2013 - 18:03:00h | Komentara: 3

„Marijin zakon“ konačno je pred poslanicima Skupštine Srbije, koji trenutno raspravljaju o brojnim predlozima za njegovo poboljšanje.

Mališa Jevtović: Svirepo silovanje i  ubistvo Katarine Janković (3) iz Beograda

Mališa Jevtović: Svirepo silovanje i ubistvo Katarine Janković (3) iz Beograda | Foto: Goran Srdanov

U mere za preventivno sprečavanje seksualnog zlostavljanja maloletnika, poslanici traže da se uvrsti i obavezna hemijska kastraciji pedofila i silovatelja!

Katarina Janković

Katarina Janković | Foto: Branislav Puljević

Predlog koji je još 2010. godine izneo sada pokojni dr Vladan Batić, tada predsednik DHSS-a, u Skupštini je ponovila njegova ćerka Olgica Batić, pravnica i poslanik SPO-DHSS. Ona je za „Alo!“ obrazložila ovaj predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika Srbije, za koji smatra da je veoma lako primenljiv.

Dragan Nikolić Čombe: Brutalno prebijanje i silovanje rođake  N. S. (10) i ubistvo Tamare Ivanović (13)

Dragan Nikolić Čombe: Brutalno prebijanje i silovanje rođake N. S. (10) i ubistvo Tamare Ivanović (13)

 

Države koje su uvele hemijsku kastraciju:

Obavezna: Poljska, Češka
Južna Koreja, Moldavija
Estonija, pojedine savezne
države SAD
Dobrovoljna: Velika Britanija,
Izrael, Argentina, Nemačka, Danska, Švedska, Norveška
Švajcarska, Španija, Kanada, Rusija, pojedine savezne
države SAD...
 

- Samo je u pitanju politička volja. Po našem zakonu, obavezna hemijska kastracija je moguća i ne kosi se sa evropskim propisima, pošto ta mera postoji i u nekim zemljama EU kao što su Poljska i Češka, ali i nekim drugim, koje nisu članice EU, dok je u skandinavskim zemljama moguća na dobrovoljnoj osnovi. Mi smo za njeno obavezno uvođenje i u Srbiji kao mere bezbednosti za višestruke silovatelje i pedofile - rekla je za „Alo!“ Batićeva, dodajući da je za narkomane i alkoholičare zakonima u Srbiji već predviđeno obavezno lečenje.
- Smatram da hemijska kastracija, kao mera bezbednosti, predstavlja sličnu meru - objasnila je ona. S druge strane, pravnik Božo Prelević smatra da ta ideja u ovom trenutku ipak ne može da prođe u Srbiji.

Vlada je na potezu!

Vlada je na potezu! | Foto: Željko Šafar

- Po postojećim zakonima to se ne može podvesti ni pod obavezno lečenje. Takođe, po Krivičnom zakoniku Srbije, nemoguća je telesna odmazda, a ovo je baš to. Bile bi neminovne izmene zakona, pa čak i Ustava Srbije. Takođe, ovo se kosi i sa zaštitom ljudskih prava, osim ukoliko bi hemijska kastracija bila na dobrovoljnoj osnovi. Smatram da tu ideju treba ostaviti kao alternativu i prvo videti kakva su iskustva drugih zemalja - zaključuje Prelević.

Privođenje monstruma Mladena Ogulinca

Mladen Ogulinac: Umro pre presude za svirepo
silovanje i ubistvo Marije Jovanović (8)

 

Marija Jovanović  2002-2010.

Marija Jovanović 2002-2010. | Foto: Nebojša Marković

Dr. Milošević: Smanjuje se seksualna želja

Hemijska, odnosno medikametozna kastracija, postupak je koji ne dovodi do fizičkih oštećenja. Kako za „Alo!“ objašnjava urolog dr Aleksandar Milošević, direktor Kliničko-bolničkog centra „Zvezdara“, reč je o postupku kojim se injekcijom smanjuje lučenje testosterona. Ipak, da bi ova mera bila primenjena, neophodno je da se složi lekarski konzilijum.
- Konzilijum čine endokrinolog, hirurg i psihijatar, pošto se rado p poremećaju mozga. Lekom se prekida veza između hipofize i organa koji luče testosteron, najčešće testisa, čime se teoretski smanjuje i želja za seksualnom aktivnošću. Postupak ubrizgavanja medikamenta mora da se ponavlja svaka tri meseca - objašnjava naš sagovornik.

Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 28.03.2013 18:26h

    najbolje bi bilo da se uvede hemijska kastracija i da na taj nacin sacuvamo decu da rastu i razvijaju se normalno a tim pedofilima samo tako mozemo stati na put, njima zatvorska kazna ne znaci nista (samo bezveze zauzimaju mesto u zatvoru koje se ustupiti nekom mafijasu i njima slicnim) jer i kad izadju pocinjavaju isto delo.

  • Jovan jovanovic Vreme: 28.03.2013 19:02h

    Imaju li deca neka prava u ovoj zemlji ili ih imaju samo pedofili(posto samo o pedofilskim pravima Prelevic i razmislja)?Bozo Prelevicu,TVOJE ideje NE MOGU da prodju u Srbiji,mesto ti je na Farmi(a onom sa Farme prvom inekciju,ja cu platiti ako treba,ako nista drugo da bude sprecen za ubuduce).

  • gacikus Vreme: 28.03.2013 22:23h

    ZASTO HEMIJSKA KASTRACIJA ? PA MONSTRUMA DA ANIMIRAMO NA TRI MESECA ZASTO TOLERISATI TAKVE KAO BOLESNIKE KOJE TREBA LECITI TU LECENJA NEMA . PA ZAR CEMO DA SE BORIMO ZA ZASTIT NJIHOVIH NELJUDSKIH PRAVA . ONI TO STO RADE RADE SVESNO -NEMA IZVLACENJA NA BOLEST -URADIT FIZICKI PREKID IZMEDJU HIPOFIZE I ORGANA KOJI LUCE TESTOSTERON PA AKO OSTANE NORMALAN AKO JE I NIKOM DRUGOM NE BI PALO NA PAMET DA RADI TO STO ONI RADE . SIGURNO CE RAZMISLITI KADA VIDE GDE CE IH TO ODVESTI, , AKO IH NIJE BRIGA ZA STRADALU DECU I HJIHOVE ZIVOTE . U LUDARU MOMCI U LUDARU VI NISTE ZA OVOZEMALJSKI ZIVOT

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP