Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STUDENT FARMACIJE IZ NEGOTINA OSVOJILA 100.000 EVRA

Katarina Kovačević je
najveći talenat Srbije!

Autor: Ekipa Alo! | 24.02.2013 - 23:55:00h | Komentara: 4

Nakon tri meseca žestoke borbe, sinoć je proglašen pobednik četvrte sezone šoua „Ja imam talenat“, a najviše simpatija publike osvojila je je mlada studentkinja farmacije iz Negotina Katarina Kovačević (21), koja je pobedila i osvojila ček od 100.000 evra. Mlada pevačica je u suzama primila nagradu, a Srbiju je osvojila odpevavši pesmu „Zajdi, zajdi“. Katarina se do poslednjeg trenutka borila sa spremačicom iz Subotice Hajnalkom Buš koja je zauzela drugo mesto.

Katarina Kovačević

Katarina Kovačević

Nakon potresne pauze, voditelj Vlada Aleksić proglasio je Katarinu Kovačević pobednicom takmičenja "Ja imam talenat". Ona se kao i tokom nastupa rasplakala, a aplauz je trajao više minuta. Nakon proglašenja Katarina je poručila publici "Sve vas volim, najbolji ste".

  • Katarina Kovačević u finalu "Ja imam talenat" | Foto:
  • Katarina Kovačević u finalu "Ja imam talenat" | Foto:
  • Katarina Kovačević u finalu "Ja imam talenat" | Foto:
  • Katarina Kovačević u finalu "Ja imam talenat" | Foto:
  • Katarina Kovačević u finalu "Ja imam talenat" | Foto:

- Presrećna sam zaista i rečima ne mogu da opišem zahvalnost svim glasačima. Nisam očekivala pobedu i u šoku sam sada - prokomentarisala je Katarina, koja nije mogla da obuzda suze.

Podršku su joj prižali njeni najbliži. Inače, Kovačevićeva je student farmacije, a završila je tri osnovne muzičke škole, za gitaru, klavir i solo pevanje, a kasnije i srednju za klavir i gitaru. Muzika je ono čime bi u budućnosti volela da se bavi, a novac od nagrade će svakako ulagati i u svoju karijeru.


U zlatnoj poslednjoj trojci finala su se našli Hajnalka Buš, Katarina Kovačević i Aleksandra i Nemanja. Trećeplasirani kandidati su sinoć bili Aleksandra i Nemanja iz Kučeva.

Egzit angažovao Nikolu i Mihajla!


Prvi koji su već posetigli uspeh i to pre finala bili su mladi izvođači Nikola Radović i Mihajlo Vlahović koje su organizatori „Egzita“ pozvali da učestvuju na njihovom festivalu. Naime, mladi pevač i reper će biti učesnici ovog velikog događaja i, iako nisu pobedili, ovo je veliki uspeh za njih.

Jelena Tomašević otpevala novi singl u "Таlentu"!

Pevačica i supruga Ivana Boslijčića, Jelena Tomašević otpevala je novi sing "Melanholija". U crnoj haljini izgledala je zanosno i elegantno. Ona je nakon završetka pesme, na molbu voditelja otpevala deo pesme "Oro" na španskom jeziku.

Jelena Tomašević

Jelena Tomašević | Foto: Goran Srdanov

Ona je prokomentarisala žiri rekavši da je Nataša Ninković njena omiljena glumica, Tasovac zaštitni znak "Talenta" da joj se ovaj mladi gospodin čini poznatim i da ima suprugu koja dobro peva, šaleći se na račun svog supruga Ivana Bosiljčića. Jelena je po završetku glasanja, dok traje brojanje glasova izvela pesmu "Košava".

Predstavljanje finalista!

KATARINA KOVAČEVIĆ, NEGOTIN
Katarina Kovačević, rođena je 24.11.1991.
Odrasla je u Negotinu, završila tri niže muzičke škole za klavir, gitaru i solo-pevanje, a išla je i u srednju za gitaru i solo-pevanje kao i u Negotinsku gimnaziju. Oduvek je bila umetnička duša, voli da slika, crta, piše, recituje, i naravno najviše voli da peva, muzika je deo nje od najranijeg detinjstva.

CONTINUUM SWING, NIŠ
Hip Hop grupa Continuum je plesna grupa Plesnog kluba Swing iz Niša. Prvi sastav je formiran 2010. god. Na Državnom Prvenstvu 2011.god. članovi Continuum Swing-a osvojili su 3.mesto I predstavljali Srbiju na Svetskom Prvenstvu u Austrji. 2012.god. grupa je osvojila 2.mesto na Državnom Prvenstvu, a na Svetskom Prvenstvu u Nemačkoj iste godine je ušla u 18 svetskih hip hop grupa .

ALEKSANDRA I NEMANJA, KUČEVO
Aleksandra Josić, rođena 29. 09. 1994. u Požarevcu, muzikom se bavi od malena, završila nižu muzičku školu, odsek klavir. Pevala je u dečijem horu Čarolija. Nemanja Joksić, rodjen 05. 06. 1992. u Majdanpeku, muzikom se bavi od svoje petnaeste godine, naučio je sam da svira gitaru, a pored gitare je takođe sam naučio da svira bas gitaru, klalvijature i bubnjeve .

NIKOLA RADOVIĆ, ČAČAK
Rođen 1985. godine u Dubrovniku, 20.03.1985. Muzikom i komponovanjem počeo je da se bavi iz ljubavi u srednjoj skoli. Prvu pesmu napisao je iste godine. Prvi nastup koji je Nikola imao bio je na festivalu "buba" Bubijada 2005. godine, nastupio je sa cover bendom. Od tada svira u kontinuitetu sve do prošle godine kada je odlučio da se posveti svom autorskom radu.

HAJNALKA BUŠ, SUBOTICA
Rođena 15. 2. 1974. Završila tekstilnu skolu, ima dvoje dece (Robert 20, Roland 15 godina). Stariji sin radi a mlađi ide u školu. Oduvek peva, mada nikad nije učila pevanje. Talenat misli da je nasledila od oca koji je bio pevač i svirao saksofon. Osamdesetih godina njen otac je učestvovao u rok operi „Zelenokosa“. Ima sestru bliznakinju, Korneliju i još jednu stariju sestru Elizabetu. Posle prve sezone Talenta, rešila je da se prijavi na ovo takmičenje.

GORICA SUTIĆ, GAJDOBRA
Rođena u Novom Sadu u aprilu 1996., živi u Gajdobri gde je završila osnovnu školu, a u Bačkoj Palanci nižu muzičku. Sada pohađa srednju muzičku školu u Novom Sadu "Isidor Bajić" gde je na klavirskom odseku druga godina. Od osme godine išla je na školski hor gde se izdvojila kao solista i tada je odlučila da će se i pored klavira baviti pevanjem .

ORKESTAR HARMONIKA, UGLJEVIK
Orkestar harmonika postoji vеć 15 godina, osnovan je 1997. godine. Orkestar je počeo kao školska sekcija u OŠ“Aleksa Šantić“ u Ugljeviku i traje i dan danas, samo danas radi mnogo ozbiljnije jer sada održava koncerte širom Evrope i sveta.

MIHAJLO VLAHOVIĆ, BEOGRAD
Mihajlo Vlahović rodjenu Beogradu 5. maja 1994. godine, poznatiji kao Beli. Bavi se rep muzikom aktivno od svoje šesnaeste godine a sa vežbanjem je počeo sa svega jedanaest godina. Najveću podršku dobija od svojih roditelja, sestre i prijatelja, a najveća inspiracija mu je život i ljudi koji ga okružuju. Velika prekretnica u njegovom životu je bila kad mu je otac dobio izliv krvi na mozak i upao u komu iz koje se za divno čudo probudio živ i zdrav, ujedno je i nakon toga nastala njegova pesma "Zašto Bože" koja je jakim rečima i emocijom raspalakala mnoge.

NATAŠA PAVLOVIĆ, BEOGRAD
Nataša Pavlović je provela detinjstvo i mladost u Sremskoj Mitrovici. Završila je Filozofski fakultet u Beogradu, odsek za klasične nauke. Već više od sedamnaest godina radi kao profesor latinskog jezika u Beogradu. Majka je jednog dvadesetogodišnjeg Lazara.
Ljubav prema muzici gaji još od najranijeg detinjstva i to prvenstveno prema džezu, zahvaljujući uticaju roditelja i starijeg brata. Muzički je samoobrazovana .

ČUDESMO, BEOGRAD
Sastav Čudesmo nastao je 2009. godine u Čačku. Njihovo glavno muzičko usmerenje je tradicionalna muzika Balkana u kombinaciji sa tradicionalnim instrumentima kao što je aboridžanski instrument didžeridu. Pored toga Čudesmo istražuje i tradicionalnu muziku drugih zemalja pokušavajući da ostvari sintezu različitih muzičkih uticaja.

Prvi nastup pripao Harmonikašima

Harmonikaši iz Ugljevika

Orkestar Harmonika iz Ugljevika nastupio je večeras prvi. Nataša Ninković poželela je da večeras sviraju neku komplikovanu kompoziciju. Kombinacijom narodnih pesama oni su opravdali mesto u finalu. Ivan Tasovac je velikoj grupi mladih harmonikaša poželeo da uvek imaju te velike osmehe i da prošire svoj muzički repertoar. Sada je vreme za nastup Katarine Kovačević.

Katarina Kovačević plakala uz "Zajdi zajdi"

Katarina Kovačević

Katarina Kovačević talentovana pevačica iz Negotina u finalu je zapevala pesmu "Zajdi Zadji" i u zlatnoj haljini oduševila sve prisutne. Magla koja je nju okružila na bini dodala je dozu dramatičnosti ovoj makedonskoj kompoziciji. Na kraju nastupa, pevačica se rasplakala i jedva došla do reči kada je pričala sa Natašom Ninković koja je takođe pustila po neku suzu. Ivan Tasovac izvinio se što ne plače, i nagradio je velikom čestitkom pomenuvši da dolazi iz Mokranjčevog kraja.

Mihajlo Vlahović agresivno i energično!

Mihajlo Vlahović

Mladi reper iz Beograda nastupio je energičnije nego u prethodna dva nastupa. Predstavnik nove generacija repera izveo je još jednu autorsku kompoziciju koju je napravio za samo sedam dana. Tasovac je rekao da je u samoposluzi slučajno upoznao majku Mihajla Vlahovića i proučio joj je da bi trebalo da bude ponosna na svog sina. Ivan Bosiljčić je oslobido se lepti mašne koja mu je bila "hevi" i rekao da želi da pogleda sve nastupe mladog repera. Tasovac je rekao da je upoznao Mihajlovu mamu danas u jednoj radnji, i da ona mora da bude ponosna na njega. Nataša je zamolila mladog Mihajla da želi da je pozove na jedan od njegovih nastupa.

Gorica Šutić ovog puta sa bendom!

Gorica Šutić

Pre samog nastupa ove pevačice žiri je rekao da je ona višestruko talentovana, i da će večeras pokazati još mnogo toga. Ona je bila šokirana što je imala najviše glasova publike, ali je večras bila izuzetno sigurna u sebe. Ona je izvela kultnu pesmu "Son of a preacher man" prevačice Dasti Spingfild. U kobinaciji bele baletske haljine i kožne jakne ona je spojila dve suprotnosti. Ovog puta ona je samo pevala, a sviranje je ostavila ostatku benda. Nataša je rekla "da je ovo njihovo veče, da se hrane talentima i da uživaju". Tasovac je otkrio da je žiri podigla na noge, i zahvalio se produkciji jer su im omogućili pravi spektakl.

Nikola Radović u svom stilu!

Nikola Radović

Dok je devojka iza njega plesala i izvodila akrobacije Nikola je kao po običaju bio u svom svetu. Odeven kao bluzer iz četrdesetih godina dvadesetog veka, njegova pesma o nevernoj devojci "..vratićeš se pre nego što odeš.." idealno se uklopila u stajling i atmosferu pesme. Pojavljivanje Nikole Radovića izazvalo je veliki broj različitih stavova. Dok se žiriju dopada ideja da kantautori nastupaju u takmičenju, te da se baš on nađe u finalu, s druge strane postoji veliki broj onih fanova ovog takmičenja koji nisu podržali njegov prolazak. Ivan Bosiljčić je kratko rekao: "Bravo majstore". Nataša je zadovoljna nastupom, dok je Tasovac dobacio kolegama iz žirija da se koncentrišu na šou program.

"Čudesmo" vratio sat u prošlost!

Čudesmo

Čudesmo je još jednom uklopio neverovatni glas pevačice i trubadursku pratnju ostatka benda. Oni su žiri i publiku vratili u neko zaboravljeno vreme, gde je muzika dolazila direktno iz srca. Katarina, pevačica benda nakit koji je večeras stavila napravila je sama. Grupa koja, kako reče Bosiljčić, podseća na "vilenjake" nastupaju pod rednim brojem šest. Videćemo šta su nam pripremili.Tasovac je rekao da mu je jako interesantno zvučalo, ali pre svega kao instrumental. Dok je Bosiljčić priznao da je i pevački bilo odlično. Nataša je rekla da je ovo nešto potpuno novo za nju, te da joj se dopada.

Profesorka Nataša održala čas pevanja!

Profesorka Nataša

Latinski jezik nikada nije bio više popularan. Za to je najzaslužnija Nataša Pavlović profesorka ovog jezika koja je i džez pevačica.  U kabare stilu i kroz pesmu velikog Frenka Sinatre, Nataša je numerom "Lady is a tramp" pokazala da ova pesma leži i ženskom vokalu, makar onom njenog kalibra. Izvodeći veliki brodvejski hit, Nataša je oduševila publiku ali i članove žirija. Bosiljčić je "zaključio da ona jako dobro zna da se zabavi" te da je pokazala sve što zna. Njegova koleginica Nataša Ninković je takođe zadovoljna nastupom profesorke latinskog jezika, a Tasa nije propustio priliku da se pohvali da je prethodnog vikenda bio u Njujorku.

Aleksandra i Nemanja oduvali publiku!

Aleksandra i Nemanja

Aleksandra i Nemanja večeras slave dve stvari. Četrnaest meseci veze i fenomenalan nastup koji su publici priredili večeras. Nemanja je pesmu započeo gitarskim solo delom, a Aleksandra se nadovezala vokalom koji ruši zidove. Nataša je priznala da su je "ostavili bez teksta" a da se Aleksandra pretvara u pravu "scensku zver". Tasovac je dodao da su imali odličan nastup, i da je srećan što će publika odabrati pobednika. Bosiljčić je rekao da je Aleksandra prava "scenska lepotica" i da njena muzika dolazi iz srca.

"Kontinuum" zajedno sa Zoranom na "vojnoj vežbi"!

Kontinuum

Igračka ekipa "Kontinuum" još jednom je pokazala da je trening veoma bitan za razvijanje talenta. Oni su uz kombinaciju energičnih bitova izveli priču o vojničkoj vežbi, koja se idalno uklopila u njihov "armi" autfit. Kao pojačanje im je došao bluzer Zoran koji je usnom harmonikom obojio i usavršio njihov nastup. Aplauz je bio toliko jak da su se jedva čuli voditelji. Nataša se zahvalila na odličnom spektaklu, dok se Tasa složio sa njom i rekao "da za sve ove godine koliko sedim na ovom mestu nijedna plesna grupa nije bila ovoliko dobra". Bosiljčić je takođe oduševljen.

A za kraj Hajnalka Buš!

Hajnalka Buš

U beloj haljini koja po njenoj proceni podseća na vnčanicu, Hajnalka Buš otpevala je pesmu "Jesus loves me" i dočarala atmosferu hrama ili crkve. Ona je bila zadovoljna svojim nastupom, a Ivanu Bosiljčiću rekla je da žmuri kada peva, kako bi prenela atmosferu teksta pesme. Po komentarima ovog takmičenja, njena životna priča podseća na priču Suzan Bojl, pa samim tim forumaši smatraju da će upravo ona pobediti. Inače, ona je pre nekoliko dana otkrila da je bivši muž maltretirao i tukao, pa se zbog toga spekuliše da je želela da privuče pažnju publike i glasača. Članovi žirija zadovoljni su njenim nastupom, dok je ona otkrila da se fokusirala na tekst, pa je upravo zbog toga tokom celog nastupa držala zatvorene oči.

Poslednji komentari
  • Teamadu Vreme: 25.02.2013 07:43h

    Konačno na naslovnoj strani neka lepa vest. Super je št postoji ovakvo takmičenje i žao mi je što se završilo. Nadam se sledećoj sezoni.

  • radoslav Vreme: 25.02.2013 10:17h

    Kao mladi agronom radio sam u predivnom Negotinu,gradu HAJDUK VELJKA,Mokranjca,prelepih vinograda i još boljeg vina,lepih devojaka,boemskih kafana i odličnih ljudi. Pojava prelepe Katarine Velike me oduševila i potvrdila negotinske vrednosti. Bravo za Katarinu Veliku Kovačević.

  • Mirko Vreme: 25.02.2013 11:10h

    Najezio sam se od izvodjenja ove pjesme. Siguran sam da bi i u Prvom Glasu Srbije bila na najvisem postolju. Ovo jhe ono sto se u kulturnim zemljama zove pjevac i nadam se iskreno da ce ljudi iz produkcijskih kuca nastaviti da bruse ovaj dragulj.

  • dragan Vreme: 26.02.2013 06:39h

    nezasluzeno i kupljena pobeda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP