Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAD PRIRODA IZRAZI SVOJ GNEV

Katastrofe koštale svet 130 milijardi dolara u 2013. godini!

Autor: Tanjug | 18.12.2013 - 12:34:00h | Komentara: 0

Prirodne katastrofe, uključujući poplave koje su u junu ove godine pogodile zemlje centralne Evrope, koštale su svetsku ekonomiju oko 130 milijardi dolara, saopštila je danas švajcarska reosiguravajuća kuća Svis Re.

haijan filipini

| Foto: Reuters

Od te sume, osiguravajuće kuće će pokriti štetu u visini od 44 milijarde dolara (32 milijarde evra), što je znatno niže u odnosu na 81 milijardu dolara koliko su morale da isplate u 2012. godini, kada je super-oluja Sendi pogodila obale SAD, navodi se u izveštaju Svis Re, a prenosi Frans pres.
Poplave koje su u junu pogodile Nemačku, Češku i susedne zemlje, uzrokovale su štetu od 18 milijardi dolara, od čega su osigurani gubici samo u visini od četiri milijarde dolara.
Nemačka i Francuska su u julu bile pogođene snažnim nevremenom, pri čemu su osigurani gubici u iznosu od tri milijarde dolara, dok su junske kiše i poplave u kanadskoj pokrajini Alberta, za posledicu imale osigurane gubitke od dve milijardi dolara.
Kako navodi Svis Re, veliku štetu su ove godine uzrokovale obilne kiše i poplave u Australiji, Indiji, Kini, Indoneziji, Južnoafričkoj Republici i Argentini.
Što se tiče izgubljenih ljudskih života, prošlomesečni tajfun "Haijan" na Filipinima bio je najsmrtonosnija pojedinačna katastrofa, pošto je odneo preko 7.000 života, dodaje Svis Re.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP