Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RFZO:

Kaznićemo direktorku filijale i lekare!

Autor: R. B. - B. N. | 07.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Republički fond za zdravstveno osiguranje kazniće direktorku svoje filijale u Kragujevcu Zoru Đerić i lekare komisije koji su na dokumentu napisali da šalju dete od 16 meseci bez pratnje, autobusom na analize krvi u Beograd, a ne njegov uzorak krvi!

Verica Lazić

Verica Lazić

Prema rečima Verice Lazić, v. d. direktorke RFZO, greškom lekara na dokumentu je izostavljeno da se uzorak krvi deteta Aleksandre Radović šalje na analizu HLA tipizacije u Institut za transfuziju krvi u Beogradu.


- I to je stvorilo zabunu. U dokumentu mora da stoji ime osiguranika, njegovi lični podaci, ali i i da se jasno napiše da li se šalje uzorak na analizu ili sam pacijent. U kucanju odluke za to dete došlo je do greške u oceni lekraske komisije, što je protumačeno kao da se dete šalje samo u Beograd, i to autobusom. Filijale ne šalju uzorke krvi autobusom, a svim pacijentima mlađim od 18 godina, kao i osobama teško telesno i duševno obolelim odobrava pratioca kada odlaze u drugi grad na lečenje ili na analize - kaže Lazićeva za “Alo!” i dodaje da će disciplinski da odgovaraju zbog zabune koja se stvorila tim povodom direktorka kragujevačke filijale i lekari iz lekarske komisije.
Ona je pozvala sve osiguranike koji uoče bilo kakav problem da joj se obrate na imejl prijave.osiguranika@rfzo.rs. Sa druge strane, potvrđujući da je došlo do nesporazuma, direktorka kragujevačke filijale Zora Đerić pozvala je porodicu Radović da dođe na refundaciju troškova zbog toga što su svojim kolima odvezli dete u Beograd.
Poslednji komentari
  • slavka Vreme: 08.03.2015 09:03h

    Direktorka Zora je znala da zaposli sina, ali zato stedi na deci uskracujuci im putne troskove na koje imaju pravo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP