Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTA JE RADILA NAŠA POLITIČKA ELITA?

Kesić: Haški sud politički, ne radi na pomirenju!

Autor: Tanjug | 16.11.2012 - 23:31:00h | Komentara: 2

Politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić izjavio je večeras da ga ne iznenađuje oslobadjajuća presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču jer je Haški sud "od početka bio politički tribunal i nije učinio ništa da bi izgradio osnovu za pomirenje u regionu".

Kesić je Tanjugu rekao da ga više od toga šta su drugi radili da dodje do "ove farse i nepravde u tribunalu"c, pa, kako kaže, danas Srbi mogu da budu poniženi i srpske žrtve marginalizovane.

Obrad Kesić

Zabrinjava šta je radil srpska politička elita: Obrad Kesić | Foto: RAS

"Za mene je najveća odgovornost na toj eliti i vlastima u Srbiji koje nisu ozbiljno shvatile šta se dešava u tribunalu, i ono što su mogli da naprave da bi štitili interese žrtava, već su se takoreći isključili iz celog procesa", smatra vašingtonski analitičar.
On je ocenio da ponašanje Srbije koja u prethodnom periodu nije poštovala samu sebe i gde je država non stop ponižavana, dovodi do ovakve situacije.

"Jednostavno nema rizika ni za Evropu ni za Ameriku da Srbi budu nezadovoljni. A ima konkretnih rizika u Hrvatskoj, gde smo videli mise, masovne demonstracije, pretnje šta bi se moglo desiti ako bi presuda bila drugačija", dodao je Kesić.

"Postoji licemerje u medjunarodnoj zajednici, jer kad god su žrtve nesrbi uopšte se ne dovodi u pitanje njihov status žrtve a kada su u pitanju srpske žrtve, one ne zaslužuju ni da budu spomenute u izjavama kojima se komentariše odluka tribunala", rekao je Kesić u razgovoru sa dopisnikom Tanjuga.

Politički analitičar iz Vašingtona je upozorio da već postoje signali da će se u narednih nekoliko nedelja doneti slična presuda u Hagu kojom će biti oslobođen Ramuš Haradinaj.
Poslednji komentari
  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 17.11.2012 09:00h

    Безобзирно је пљачкала сопствени народ !!! Ето то је радила ... А што се тиче суда у Хагу и "добрих" намера међународне заједнице , а нарочито ЕУ администрације ... ко се досад није уверио , неће се вала никада ни уверити !!! Али , изгледа да се то дешава свима онима који не цене сами себе ... илузорно би било очекивати да их други цене !!!

  • Crven Ban Vreme: 17.11.2012 21:05h

    Nasa " politicka elita " ?? !! a koji su to Matere Ti ?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP