Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOGOVORENA DEŽURSTVA

Kfor i kosovska policija na mostovima u Mitrovici

Autor: Srna | 17.04.2015 - 20:36:00h | Komentara: 0

Na mostovima između severnog i južnog dijela Kosovske Mitrovice dežuraće Kfor i kosovska policija da bi sprečili eventualne eskalacije nasilja, dogovor je predstavnika Srba sa severa Kosova, međunarodnih snaga i prištinskih vlasti.

Kosovska Mitrovica

Kosovska Mitrovica | Foto: Profimedia

 
Severni i južni dio Kosovske Mitrovice povezuju četiri mosta i, prema dogovoru, preko njih će se normalno odvijati saobraćaj.
- Pripadnici Kfora i kosovske policije reagovaće samo u slučaju pokušaja novih incidenata, naveo je gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić u saopštenju dostavljenom Srni.
Prema njegovim rečima, dogovor je da nijedna druga struktura ne može da obavlja bezbednosni zadatak.
Rakić je naveo da je namera da se spreči moguća eskalacija nasilja usled serije incidenata koji su se proteklih dana dogodile u Kosovskoj Mitrovici.
On je istakao da niko ne želi da se ponovi situacija da neko iz čista mira, mržnje ili netrpeljivosti pređe most i nožem ubode mladića koji se slobodno šetao svojim gradom.
Rakić je istakao da su netačni, zapaljivi i evidentno zlonamerni navodi agencije "Kosovapres" da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i civilne zaštite uključeni u "24-časovno praćenje" mostova koji povezuju južnu i severnu Mitrovicu.
Sastanku, koji je održan juče, prisustvovali su predstavnici četiri srpske opštine sa severa Kosova, regionalnog rukovodstva kosovske policije, ministar lokalne administracije samoproglašenog Kosova Ljubomir Marić, komandant Kfora Frančesko Paolo Filjuolo, šef Euleksa Gabrijel Meuči i šef Kancelarije EU na Kosovu Semjuel Žbogar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP