Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOGOVOR PRUGU GRADI

Kineski premijer otvara most u Zemunu!

Autor: B. J. | 11.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Li Kećiang, premijer Narodne Republike Kine, prihvatio je poziv premijera Aleksandra Vučića da poseti Beograd i da u decembru zajedno otvore most Zemun-Borča.

Dogovor prugu gradi: Premijeri Srbije i Kine

Dogovor prugu gradi: Premijeri Srbije i Kine | Foto: FoNet

Prilikom posete, koja će biti prva poseta Srbiji jednog kineskog predsednika vlade od 1986, njih dvojica će zajedno sa mađarskim kolegom Viktorom Orbanom potpisati i ugovor o izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta.


“Ova pruga će biti veoma važna za Srbiju jer ćemo time zauzeti prostor istočne i centralne Evrope i tu priliku ne smemo da propustimo”, istakao je Vučić tokom sastanka u Tjenđinu, pozivajući kineskog premijera da u Beogradu organizuje i samit Kine i 16 lidera centralne i istočne Evrope.

“Kina i Srbija su dobri prijatelji i partneri. Čvrsto tradicionalno prijateljstvo, kao i čvrsti temelji na političkom nivou, ono su što nas spaja. Srbija je prva zemlja u centralnoj i jugoistočnoj Evropi koja je uspostavila strateško partnerstvo sa Kinom”, istakao je Kećiang, koji je uzvratio Vučiću pozivom za zvaničnu posetu Pekingu.
Vučić je juče razgovarao i sa predstavnicima kompanije CRBC, koja u Srbiji gradi most Zemun-Borča, a susreo se i sa predstavnicima državne industrijske korporacije NORINCO, 151. na listi od 500 najvećih kompanija na svetu, koja se bavi sistemima odbrane, trgovinom naftom i rudarstvom, a koja je zainteresovana za investiranje u Srbiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP