Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LI KEĆIJANG POKUPOVAO ČETIRI KESE SUVENIRA

Kineski premijer probao šubare na Kalemegdanu

Autor: Novosti | 21.12.2014 - 11:18:00h | Komentara: 0

Kineski premijer Li Kećijang iz Beograda poneo je čak četiri kese pune suvenira, kupljenih prilikom posete Kalemegdanu.

Vučić i Li na Kalemegdanu

Vučić i Li na Kalemegdanu | Foto: Vlada Srbije

Među pazarenim uspomenama našli su se: drvena flauta, veliki opanak sa čarapom, razglednice, šolje, ali ne i vlaška šubara od jagnjećeg krzna, koju je probao na jednom od mnogobrojnih štandova.

Tezga sa suvenirima kod Sahat - kule na Kalemegdanu postala je popularna nakon nedavne posete kineske delegacije našoj zemlji. Od ranih jutarnjih časova ispred nje, mušterije dočekuje Dušica, prodavačica koja je u petak imala nesvakidašnje goste - premijere Aleksandra Vučića i Li Kećijanga. 

DA NE OSTANE DUŽAN

Prodavci sa Beogradske tvrđave pričaju da ih je posle Li Kećijanga posetio njegov prevodilac, kako bi proverio cene proizvoda.

- Momak je došao da proveri da li je sve plaćeno po pravim cenama, jer kineski premijer nije želeo da plati nešto jeftinije. To je zaista lep gest od njega i niko to nije očekivao. Žao mi je samo što nije svratio i kod mene, makar da s erukujemo - priča prodavačica Maja.

Iako nije htela da komentariše svoj nedavni susret sa njima, njene komšije odale su tajnu šta je to pazario predsednik kineske vlade.

- Koliko sam uspeo da vidim, kupio je drveni muzički instrument i opanak, nakon čega se dugo fotografisao ispred tezge - priča Igor Dragović, prodavac sa kompšijske tezge.

- Posle je kod mene probao vunenu šubaru. Nije je pazario, ali moram priznati da mu nije dobro stajala, bila mu je velika.

Prema pričama trgovaca, ubrzo pošto su premijeri napustili Kalemegdan, jedan od članova kineske delegacije, došao je sa dugim premijerovim spiskom za kupovinu.

Sreću je imala ponovo Dušica, kod koje je kupio nekoliko šolja sa motivima Beograda, razglednice, čuture za rakiju, magnete...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP