Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIVATIZACIJA

Kinezi hoće IMT, IMR, Resavicu, ali i tri srpske banje

Autor: Tanjug | 18.12.2014 - 19:03:00h | Komentara: 2

Kineske kompanije poslale su 18 pisama o zaineresovanosti za privatizaciju 11 srpskih preduzeća, među kojima su i IMT, IMR, PIK Zemun, Resavica, ali i tri banje - Niška, Ribarska i Sokobanja, saznaje Tanjug.

Ribarska banja

Ribarska banja | Foto: D. Milenković

Kineska kompanija "China national electric engineering tehnology corporation limited" poslala je pisma o zainteresovanosti za obe beogradske fabrike traktora IMT i IMR.


Za tri srpske fabrike, stigla su pisma od po dve kineske firme. Primera radi, za poljoprivredno preduzeće "Bačka ad" pisma su poslale kineske firme "Shandong wanbao group" i "Shandong art agriculture".

Poljoprivredno industrijski kombinat "7. juli", takođe je privukao iste dve kineske firme koje su poslale pisma o zainteresovanosti. "Shandong wanbao group" je još zainteresovan i za PIK Zemun, a "Shandong art agriculture" za poljoprivredne firme Budimku iz Požege i Graničar iz Gakova.

Potencijalna dva kupca iz Kine ima i Industrija stakla Pančevo - "Sinoma international engineering" i "China glass holdings", dok Zastava kamioni imaju dva pisma o zainteresovanosti kineskih kompanija " Beiqi foton motor" i "Anhui jianghuai automobil".

Kineski "Hiamen golden dragon bus" zainteresovan je za Zastava specijalni automobili Sombor, do je kompanija "Sinohydro corporation" zainteresovana za privatizaciju JP za podzemnu eksploataciju uglja Resavica.

Pored preduzeća, jedna kineska kompanija "Bressington LTD China" zainteresovana je i za kupovinu tri srpske banje.

Iako su zvaničnici rekli da se srpske banje na spisku Agencije za privatizaciju neće privatizovati dok se ne reše sporovi koje država ima sa Fondom PIO oko vlasništva nad tom imovinom, ova kineska firma je poslala pisma o zainteresovanosti za privatizaciju Specijalne bolnice Ribarska banja iz Kruševca, Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška banja i Specijalnu bolnicu Sokobanja.

 
Poslednji komentari
  • maya Vreme: 18.12.2014 21:34h

    lepo Boga mi. taman ce nam natalitet biti u porastu. pricajte Vi sta hocete ja sam zgrozena

  • vladar Vreme: 19.12.2014 10:47h

    Svaka strana firma koju su doveli u Srbiju u poslednjih 10 godina skupo nas je kostala. Dugovi se placaju od nasih para, iz budzeta koji se puni porezima gradjana!? Sve nasi prijatelji a dobro se omastise. Nikada nisu i nece biti pohapseni pravi krivci privatizacije u Srbiji. Oteli su i jos uvek otimaju preduzeca koja su stvarali nasi roditelji a da su za to dobili par bednih i tesko naplativih akcija!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP