Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HVALA IM DO NEBA!

Kinezi u Srbiji donirali milijardu i 250 miliona dinara!

Autor: A.O. | 22.05.2014 - 13:21:00h | Komentara: 4

“Mi Kinezi od srca pomažemo Srbiji”, naziv je akcije koju su pokrenuli vlasnici kineskih radnji u celoj zemlji kako bi pomogli ljudima kojima je poplava odnela sve što su za života stvorili.

Blok 70 / Foto: Čitalac Alo.rs

Mesto u Bloku 70 gde se skupljala pomoć / Foto: Čitalac Alo.rs

Odlična organizacija, velika solidarnost i saosećajnost naše braće s Dalekog istoka doprineli su da se do juče skupi preko pet miliona dinara koji su uplaćeni na račun Fondacije Dragice Nikolić, ali i hrana, ćebad, garderoba i obuća u vrednosti od čak milijardu i 250 miliona dinara, što je prosleđeno ugroženom stanovništvu, pišu Naše novine.
Predsednik kineske kulturne organizacije u Srbiji, ujedno i inicijator ove plemenite akcije, Guo Sjao, ističe novine da je ovo najmanje što mogu da urade za zemlju u kojoj žive i rade.
- Nas Kineza u Srbiji ima “kao blata”, morali smo da se organizujemo i da pomognemo u ovakvoj situaciji. Akcija je krenula u nedelju, kad su vlasnici gotovo svih kineskih butika u Beogradu donirali hranu, vodu, odeću i obuću u vrednosti od preko milijardu dinara, koju smo odneli ispred Sajma, odakle je poslata u najugroženija područja – kaže Sjao.
Iako je pomoć koju su vlasnici 120 kineskih firmi u Srbiji skupili u robi i hrani impozantna, tu nije bio kraj njihovoj humanosti, jer su već u ponedeljak krenuli s prikupljanjem novčanih sredstava.

Blok 70 / Foto: Čitalac Alo.rs

Foto: Čitalac Alo.rs

- Pored akcije sakupljanja hrane i stvari za ugožene ljude, u ponedeljak smo ovde ispred tržnog centra u Bloku 70 počeli s prikupljanjem novca i već prvog dana smo skupili tri miliona dinara. Tu nisu donirali samo vlasnici radnji, već svi Kinezi u Srbiji, a prilog od 2.000 dolara dala je i naša ambasada – kaže on.
Prvobitno je planirano da akcija traje do srede, ali smo kada su videli razmere tragedije, odlučili su da je produže do petka.
- Trenutno smo prikupili preko pet miliona dinara, ali verujemo da će na kraju ta suma biti znatno veća. Sve uplaćujemo na račun Fondacije Dragice Nikolić, a sutra bi trebalo da nas poseti i sam predsednik Tomislav Nikolić – navodi Sjao.
Poslednji komentari
  • sesy Vreme: 22.05.2014 13:37h

    mene su ovi kinezi totalno iznenadili,dok neki kradu di stignu dizuci cijene ovi ljudi vicu nula dinara i dijele od gumenih cizama do sada ovog.Skidam im kapu

  • Zlaja Vreme: 23.05.2014 00:29h

    Milijardu i 250 miliona, da mu to ne dodje oko 10 miliona evra. Svaka cast Kinezima, ali malo ozbiljnosti u izvestavanju nije na odmet.

  • Mix Vreme: 23.05.2014 01:25h

    Kinezi nam nude i dele sakom i kapom, a ovi nasi kradu gde koji stigne... E Srbi, nebeski narode, sta ostade... najgora fukara, izgleda da je odavno pobeglo sve sto valja!!!

  • Lomunac Vreme: 23.05.2014 15:51h

    Odusevljen Kinezima u Srbiji, razocaran kineskom ambasadom, da drzava koja ima $2 400 000 000 000 suficita u budzetu donira $2000 je za mene razocarenje!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP