Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAZGOVARALI SA SELAKOVIĆEM

Kinezi zainteresovani za aerodrom Ponikve

Autor: Tanjug | 12.06.2015 - 18:32:00h | Komentara: 0

Delegacija kineskih privrednika koja danas boravi u Užicu, posle posete aerodromu Ponikve, izrazila je zainteresovanost da učestvuje u renoviranju i izgradnji infrastrukture na aerodromu.

Ja ću da im  sudim: Selaković

Nikola Selaković | Foto: Zoran Ilić

Predstavnik najveće državne građevinske kompanije u Kini Juen Sjao Djun, koji je zadužen za tržište Istočne i Centralne Evrope, najavio je da će na predstojećim razgovorima sa rukovodstvom grada Užica, aerodroma Ponikve i ministrom Nikolom Selakovićem dogovoriti način saradnje.


Mi smo spremni da ulažemo u projekte po principu koncesije. Zainteresovani smo da pomognemo izgradnju infrastrukture na aerodromu Ponikve, rekao je Djun posle obilaska aerodroma Ponikve.

Ministar Nikola Selaković, koji je inicirao posetu kineskih privrednika Užicu, naglasio je značaj revitalizacije aerodroma Ponikve i njegovo osposobljavanje, pored civilnog i za kargo saobraćaj.

Na taj način bi mogla da se vrši distribucija proizvoda iz užičkog kraja u Evropu i svet. Dobra infrastruktura i stvaranje najbržih veza preduslov su za uspostavljanje privredne saradnje i razvoj celokupnog kraja, rekao je ministar Selaković na Ponikvama.

Tokom posete Užicu predstavnici kineske privredne delegacije obišli su i dečji vrtić, koji se gradi od 2010. godine i obećali novčanu pomoć za njegov završetak.

Nadam se da će deca koja će ići u taj vrtić jednog dana moći da dođu i u Peking. Oni će biti najbolji primer našeg prijateljstva i saradnje, poručila je predsednica Grupacije Ji Hao Linda Vang.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP