Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AMBASADOR ODAHNUO

Kirbi se raduje direktnim letovima iz Beograda u SAD!

Autor: Tanjug | 29.05.2015 - 17:15:00h | Komentara: 0

Ambasador SAD Majkl Kirbi izrazio je danas zadovoljstvo što je potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju između SAD i Srbije i da se raduje što će uskoro biti uspostavljeni direktni letovi iz Beograda za Ameriku.

Ambasador SAD  Majkl Kirbi

Ambasador SAD Majkl Kirbi | Foto: Dušan Milenković

Kirbi je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom, Srbije Aleksandrom Vučićem nakon potpisivanja Sporazuma rekao da mu je zaista drago što je posle mnogo rada i saradnje sa Vladom Srbije potpisan taj sporazum i podsetio da je pre godinu dana sa srpskim premijerom razgovarao o tome da je potrebno učiniti sve kako bi se došlo do današnjeg sporazuma.
"Preduzeli smo mnogo koraka kako bi došlo do ovoga i drago mi je što smo moj tim i tim potredsednice vlade Zorane Mihajlović radili veoma dobro da bi se taj sporazum potpisao" naveo je Kirbi.
On je dodao da u nedelju leti za SAD, ali da će zbog nedostatka direktog leta to morati da uradi preko neke od evropskih zemalja.
"Radujem se što ćemo u narednih godinu dana imati direktan let ka Americi pa čak i ako to ne bude Er Srbija biće mi drago da to bude neka američka aviokompanija jer će to biti dobro za obe zemlje" naznačio je Kirbi.
Američki ambasador je istakao da je potpisivanje Sporazuma pokazatelj koliko su Beograd i Srbija postali centar razvoja u regionu, i objasnio da je, kako bi Sporazum bio potpisan, bilo potrebno i naći mesto gde će biti finansijski izvodljiv.
"Prošle godine videli smo veliki porast u aviosaobraćaju u Srbiji, a ovo potpisivanje će omogućiti da se to nastavi, ali i da se nastavi ekonomski rast o kojem je premijer govorio od kako je došao na vlast" rekao je Kirbi.

Premijer Aleksandar Vučić je objasnio da će prva destinacija biti Njujork, a ne Čikago kao što bi se očekivalo, ali da je na kompaniji Er Srbija da odluči.
"Uveren sam da ćemo biti siguran partner, da neće biti problema sa naše strane, da ćemo ispunjavati najviše standarde i da će letovi do Njujorka i Toronta biti puni putnika. Prve dve godine nećemo gubiti mnogo novca, ali kasnije će to biti veoma profitablino za našu kompaniju", rekao je Vučić.
Kako je dodao, "tući ćemo se na tržištu" sa američkim kompanijama i hoćemo da pobedimo u tržišnoj utakmici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP