Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTOP PARALISAO PUTEVE

Kiša obustavila saobraćaj na prugama, Ibarskoj magistrali...

Autor: Beta, Tanjug | 15.05.2014 - 08:07:00h | Komentara: 0

Zbog izlivanja reke Despotovice koja je poplavila deo Ibarske magistrale u selu Semedraž, izmedju Čačka i Gornjeg Milanovca, na toj je saobraćajnici obustavljen saobraćaj za sva vozila, rečeno je danas u policiji. Železnički saobraćaj između Beograda i Niša od jutros u 06.15 sati u potpunosti je obustavljen, jer su poplave onesposobile oba kraka niške pruge, i preko Mladenovca, i preko Male Krsne, saopštile su "Železnice Srbije".

Poplave u Beogradu Foto: Tviter

Ilustracija /  Foto: Tviter

Na Ibarskoj je saobraćaj obustavljen noćas u jedan sat i nivo vode se stalno povećava a vozači su jedva uspevali da okrenu svoja vozila na magistrali kako ih voda ne bi poplavila.

Obustava saobraćaja...

Jutros oko 8.30 časova obustavljen je saobraćaj na regionalnim putevima Velika Plana-Lapovo i Markovac-Rača.

Obustavljen je saobraćaj na sledećim državnim putevima u Republici Srbiji:

• Državni put I B reda broj 23, deonica Preljina-Čačak (kod mesta Konjevići), zbog izlivanja reke Čemernice
• Državni put II A reda broj 181, deonica Kratovska stena-Lučani-Guča, zbog izlivanja reke Bjelice
• Državni put II A reda broj 181, deonica Kaona-Mirajići (kod mesta Mirajići), zbog odrona
• Državni put II A reda broj 148, deonica Stepojevac-Veliki Crljeni, zbog izlivanja reke
• Državni put II A reda broj 149, deonica Avala-Ralja (u blizini mesta Ralje) zbog pojave klizišta

Kako je jutros za agenciju Beta izjavila Nada Ranković otpravnica na Autobuskoj stanici "Autoprevoza" u Čačku, autobusi iz ovog dela Srbije za Beograd upućuju se preko Kragujevca i Batočine, a putnička vozila koriste pravac preko Gornje Trepče.
Jutros radnici iz Cačka i Gornjeg Milanovca u ova dva susedna grada nisu mogli da dođu na posao jer ne rade autobusi niti je moguć prolazak Ibarskom magistralom.

Na pruzi Beograd - Mladenovac - Lapovo, na deonici Pinosava - Ripanj, voda je jutros oko 06.00 sati odnela tucanik i onemogućila odvijanje železničkog saobraćaja.
Tokom noći su poplave oštetile nišku prugu i na deonici Lapovo - Bagrdan.
Na pruzi Beograd - Mala Krsna, zbog velike količine vode u prekidu je saobraćaj na deonici Mala Ivanča - Mali Požarevac.
"Železnice Srbije" obustavile su sinoć u 21.20 sati železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Bar, nakon što su bujice oštetile deonicu Slovac - Divci.
Na ovoj deonici barske pruge bujice su oštetile kolosek i kolosečni materijal.
Osim na ovoj deonici, tokom noći oštećena je barska pruga i na deonicama: Veliki Borak - Samari, Lastra - Samari, Kosjerić.
Večernji putnički vozovi između Beograda i Bara saobraćaju pomoćnim prevoznim putem preko Lapova i Kraljeva.
S obzirom da su poplave i kod Lapova, voz iz Bara za Beograd, koji saobraća preko Kraljeva i Lapova, ići će do Mladenovca, odakle će srpske železnice putnike prevesti autobusima.
Zbog velike količine vode na pruzi zatvorena je i deonica Ruma - Šabac - Zvornik, kojom se odvija samo teretni saobraćaj.
Pruga Prahovo pristanište - Zaječar, na deonici Brusnik - Trnavac, zatvorena je za saobraćaj od sinoć u 19.25 sati, zbog odrona na izlasku iz tunela Tabakovci.
Stručne službe rade cele noći na raščiščavanju odrona.
U 06.45 sati jutros zbog odrona prekinut je saobraćaj na pruzi Kraljevo-Vitanovac, a zbog poplave i saobraćaj na pruzi Vlaško Polje - Mladenovac.
"Železnice Srbije" na čitavoj svojoj teritoriji organizovale su pojačan nadzor i ophodnju pruge, posebno na kritičnim deonicama zbog bujica i poplava, a stručne službe rade na uspostavljanju i organizaciji saobraćaja.
Po potrebi, srpske železnice smanjuju brzine vozova ili u krajnjoj meri obustavljaju saobraćaj, kako bi se u uslovima velikih kišnih padavina i bujica očuvala bezbednost, navedeno je u saopštenju.

Petlja Bubanj Potok u blokadi zbog poplave...
Petlja Bubanj Potok - prolaz ispod autoputa, odnosno isključenje na obilaznicu u blokadi je zbog poplave, a zbog izlivanja reke na državnom putu Koceljevo - Osečina kod mesta Šabačka Kamenica saobraćaj je u potpunom prekidu.
Kako je saopštio Auto moto savez Srbije (AMS S), izlivanje reke u mestu Jazovnik u opštini Koceljeva uslovila je potpuni prekid saobraćaja.
Na deonici Lipnički Šor - Tekeriš u mestu Joševa usled izlivanja reke Lešnice došlo je do potpunog prekida u saobraćaju, a saobraćaj je zbog pojave odrona obustavljen na deonici Krupanj - Loznica.
Saobraćaj je obustavljen zbog izlivanja reke Jadar na deonici Osečina - Pecka, a zbog pojave odrona i na deonici Pecka - Ljubovija.
Do obustave saobraćaja je došlo i zbog izlivanja reke Jadar na deonici Osečina - Loznica, u mestu Komirić i na deonici Zavlaka - Krupanj, u mestu Mojković.
Saobraćaj je obustavljen na deonici Ljig - Belanovica i na deonici Valjevo - Slovac, u mestu Divci.
Na putu kod Velike Reke saobraćaj se odvija jednosmerno uz propuštanje vozila zbog vode na putu. Odron je 17 kilometara od Malog Zvornika prema Ljuboviji, dok je jedna saobraćajna traka zatvorena.
Na putu na deonici Loznica - Valjevo - Čelije vode ima na lokacijama Komirić - 15 centimetara, Divci 20 centimetara i Slovac 20 centimetara. Odron je kod Valjeva i zatvorena je jedna saobraćajna traka.
Na državnom putu na deonici Beograd - Čačak, vode ima u Ljigu oko 10 centimetara i Chelija oko 15 centimetara.
Potpuna obustava saobraćaja u zoni mosta u Čifliku i u zoni nadvožnjaka kod Staničenja biće aktuelna danas u intervalu od devet do 11 časova.
Tokom potpune obustave saobraćaja preporučuje se korišćenje alternativnog pravca Pirot - Ponor - Bela Palanka, samo za putnički saobraćaj.
Potpuno je obustavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali, deonici Ljig -Rudnik, kod mesta Zagradje.
 Na državnom putu deonica Šabac - Valjevo - Kosjerić lokalna samouprava prokopala put, te je došlo do obustave saobraćaja.
Na državnom putu Ivanjica - Ušće na 15 kilometara od Ušća ka Ivanjici zbog aktiviranog klizišta saobraćaj će do daljeg biti u potpunom prekdu.
Zatvoren je most u Valjevu zbog porasta nivoa reke Kolubare, na deonici Valjevo - Debelo brdo - Rogačica, a obustavljen je saobraćaj na deonici Ub - Koceljeva (Novaci - Kalinovac).

Zatvoreni mostovi preko Kolubare

Gradski štab za vanredne situacije u Valjevu saopštio je danas da su zbog izlivanja Kolubare zatvoreni svi mostovi preko te reke.

Jedino još radi most na obilaznom putu za Užice u prigradskom naselju Gorić.

Direktorima valjevskih preduzeća i ustanova preporučeno je dazaposlenim ženama daju slobodan dan, a da muškarci budu naraspolaganju Štabu za vanredne situacije kao pomoć u borbi protiv poplava.

Linije GSP-a su izmenjene zbog kiše

Vozila javnog gradskog prevoza na pojedinim linijama od jutros saobraćaju izmenjenim trasama zbog kiše i velikih količina vode na kolovozu i šinama, izjavio je dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Dejan Krstić.


Vozila na liniji 3 saobraćaju od Omladinskog stadiona do Gospodarske mehane zbog velike količine vode na šinama od mosta na Adi do Topčidera, a uspostavljena je autobuska linija 3 A, rekao je Krstić.

Vozila na linijama 7, 9 i 13 saobraćaju skraćenom trasom do garaže na Novom Beogradu, odnosno do depoa “Sava”, zbog vode na okretnici “Blok 45″, a uspostavljena je autobuska linija 7 A od Ušća do Bloka 45, istakao je Krstić.

Vozila na liniji 12 saobraćaju od Omladinskog stadiona do Gospodarske mehane, a na liniji 13 od depoa “Sava” do Gospodarske mehane zbog velike količine vode na tramvajskom koloseku u Požeškoj ulici, naveo je dispečer GSP-a.

Vozila na liniji 20 saobraćaju skraćenom trasom do naselja Medaković 3 zbog vode na Cvetanovoj Chupriji, a vozila na liniji 405 saobraćaju trasom linije 408 do škole u Prnjavoru, zatim levo putem za Pavićevac, do Ripnja i dalje redovnom trasom, rekao je Krstić.

Vozila na liniji 504 saobraćaju kroz tunel zbog obustave saobraćaja i odrona u Ulici oslobođenja, a vozila na liniji 47 saobraćaju takođe, kroz tunel, zbog velike vode kod manastira u Rakovici, istakao je Krstić.

Vozila na liniji 202 saobraćaju skraćenom trasom do centra u Velikom Selu zbog vode na okretnici, a vozila na liniji 407 saobraćaju skraćenom trasom do stajališta “Kolonija” zbog vode na okretnici “Bela Reka” u Ripnju, rekao je Krstić i dodao da će ove izmene biti na snazi dok se voda ne povuče.

Na beogradskim ulicama saobraća 1.335 vozila javnog gradskog prevoza, od kojih 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.097 autobusa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP