Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVE OPTUŽBE IVANA ŽIVKOVA, BIVŠEG ŠEFA KABINETA GORANA KNEŽEVIĆA

„Knežević nabacivao posao domaćim šećeranama na štetu poljoprivrednika”

Autor: Ekipa Alo! | 13.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Bivši bliski saradnik potpredsednika Srpske napredne stranke Gorana Kneževića Ivan Živkov optužio je juče bivšeg ministra poljoprivrede da je donosio odluke u korist vlasnika srpskih šećerana, a na štetu konkurencije.

„Slatki“ gresi bivšeg ministra: Goran Knežević

„Slatki“ gresi bivšeg ministra: Goran Knežević | Foto: Oliver Bunić

Živkov je na internet portalu „www.goranknezevic.com“ naveo da je Ministarstvo poljoprivrede u jesen 2012. godine, kada je Knežević bio na njegovom čelu, zabranilo izvoz šećerne repe iz Srbije, čime je značajno olakšalo posao domaćim šećeranama, jer su na taj način ostale bez konkurencije u otkupu šećerne repe od poljoprivrednika.

Živkov je naveo da su pojedine šećerane iz Hrvatske sa srpskim poljoprivrednicima bile ranije ugovorile, a neke delom i avansno platile šećernu repu po većoj ceni od one koju su domaće plaćale, ali do realizacije posla nije došlo zbog zabrane izvoza šećerne repe iz Srbije, pa su najveću štetu pretrpeli poljoprivrednici.

Hrvatska je tada uputila protestne note Srbiji, a hrvatske šećerane su najavile tužbe protiv Srbije i zahtev za naknadu štete, podsetio je Živkov. Živkov je demantovao Kneževićeve tvrdnje da je cilj optužbi protiv njega diskreditovanje cele stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića. Knežević je Živkova optužio i da ga napada u korist bivšeg funkcionera SNS-a Vladimira Cvijana.
Živkov je u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta podsetio da u prethodnoj izjavi nijednom rečju nije spomenuo Aleksandra Vučića i SNS i dodao da s njima ima korektan odnos, a Vladimira Cvijana ne poznaje niti je s njim u kontaktu. Živkov je pre četiri dana optužio Kneževića da je, u vreme dok je bio ministar poljoprivrede, tri puta doneo odluku da iz državnog budžeta stimuliše poljoprivrednike da kupuju gorivo isključivo od Naftne industrije Srbije (NIS), čime je NIS-u obezbedio milionsku dobit u evrima. Ivan Živkov bio je šef kabineta ministra Kneževića, a pre toga bio je Kneževićev medijski savetnik i jedan od najbližih saradnika.
Poslednji komentari
  • Deda Vreme: 13.01.2014 07:43h

    Uvek se dobro gledalo kogas ćeš uzeti za prijatelja.

  • momazver Vreme: 13.01.2014 08:20h

    Ako pogledate novine koje su o tome /istina malo,na kasicicu/pisale.TO JE TACNO. Zasto je PUKLA tikva medju njima dvojicom to je drugo pitanje,ali da je brljao...JESTE. Postoje pisani tragovi i zivi ljudi...Jadno je da se krije u senci Vucica i stranke..uostalom njegov prelazak/a la Snouden/ u SNS,cisti je njegov/obostrani/ interes,da se spasi DEBELE buvare zbog brljotina sa gradj. zemljistem Zrenjanina. I sad se smestio ko bubreg u loju..naplacuje lojalnost..trenutno u NISu

  • dusan Vreme: 13.01.2014 09:15h

    Knezevic pravi haos u Kovinu ..teska mutljavina oko zemljista .

  • dragica d Vreme: 13.01.2014 12:16h

    Tacno je da je poljoprivrednicima nudjeno vise od inostranih secerana, ali tu je nasa vlast da odredi ko treba da zaradi: ne seljak vec vlasnik secerane! Sramota ko nam je ministar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP