Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽE SE ODGOVORNI

Ko će u policiji da odgovara zbog udesa predsednikovog džipa

Autor: Blic | 12.04.2014 - 09:38:00h | Komentara: 2

Radnik „Mercedesa” Marko Ivičić slupao je u četvrtak blindirani službeni džip predsednika Srbije Tomislava Nikolića kada se, posle zamene guma, tokom probne vožnje bukvalno zakucao u gradski autobus, u Ulici Đorđa Stanojevića na Novom Beogradu.

Mercedes predsednika Srbije

Mercedes predsednika Srbije | Foto: RAS

U policiji svi tvrde da je ovaj udes gruba profesionalna greška zbog koje neko moro da bude kažnjen.

- Postoji jasna procedura o službenim automobilima za specijalnu namenu, kakav je Nikolićev džip. Automobil po pravilima nije smeo ni sekund da ostane bez policijskog nadzora. To što je džip u ruke uzeo radnik servisa i isterao ga na ulicu grub je propust i neko bi za to morao da odgovara - kažu u policiji.
Zvanično, međutim, u MUP-u niko nije želeo da kaže čija je krivica u pitanju, čak ni da li će povodom ovog slučaja biti pokrenuta unutrašnja istraga.
Inače, džip „mercedes 500 GL” s oznakom „brabus” jedan je od tri skupocena auta koja je prošle godine Srbiji, tačnije Aleksandru Vučiću, poklonio Muhamed bin Zajed al Nahjan, šeik Abu Dabija.
Poslednji komentari
  • Bata Srećko Vreme: 12.04.2014 10:38h

    Po pravilu i u svim uređenim državama za ovaj incident bi bili smenjeni: direktor policije, pomoćnik direktora policjie zadužen za kontraobaveštajnu zaštitu, načelnik uprave za obezbeđenje, načelnik odeljenja ya obezbeđenje predsednika i celokupno njegovo lično obezbeđenje. Ali od toga naravno neće biti ništa sem velike bruke i negativnog odjeka u domaćoj i inostranoj javnosti i još jedno poniženje i države i predsednika. SRAMOTA !

  • Stevan Vreme: 12.04.2014 14:09h

    Vozač autobusa ako je kriv biće kažnjen po zakonu o saobraćaju.Prosto ko pasulj.Odštetu plaća osiguranje kao svuda u svetu prosto ko pasulj.Ako je načinio prekršaj vozač džipa biće takodje kažnjen i dobiće odgovarajući broj kaznenih tačkica.Tako to funkcioniše.Nećemo valjda kažnjavati saobraćajne prekršaje na prekom sudu?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP