Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MIŠKOVIĆEV UREDNIK

Ko je pravi gazda “Informera”?

Autor: B. Majdarević | 15.11.2012 - 17:28:00h | Komentara: 12

Dragan J. Vučićević, glavni urednik “Informera”, tvrdi da je on i vlasnik tog lista, isto kao što je lagao da su on, ostali urednici i “jedna fina gospođa iz Novog Sada” bili vlasnici “Pressa”, krijući vlasništvo Miroslava Miškovića

Dragan J. Vučićević, glavni urednik i navodni vlasnik dnevnog lista “Informer” održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je brutalno napao dnevne listove “Alo!“ i “Blic“, a novinarima tih redakcija zabranio da mu postavljaju pitanja.

Dragan J. Vučićević

Dragan J. Vučićević | Foto: Oliver Bunić

On je odbio da odgovori zašto je krio da je srpski tajkun Miroslav Mišković vlasnik, juče zvanično ugašene, novine “Pres“ u kojoj je bio glavni urednik, posle čega nam je uskratio mogućnost da mu uopšte postavimo pitanja. Tako je javnost ostala uskraćena za Vučićevićev odgovor ko zaista stoji iza lista “Informer“, kao i sa koliko novca i čijim parama je pokrenuo to glasilo.

Navodni vlasnik “Informera“ je na insistiranje novinara ipak progovorio o svom angažmanu kod najbogatijeg srpskog tajkuna, nevešto se braneći da je na mestu predsednika Upravnog odbora “Press Publishing Group“ bio samo fiktivno?!

- Nikakve veze sa uređivačkom politikom i poslovanjem “Presa” nisam imao u poslednje tri godine! Nisam mogao nigde da se pojavim. Bio sam formacijski zaposlen na mestu predsednika UO, ali to nisam radio. Ako je to greh priznajem! Osudite me. Jel to krivično delo? Bio sam fiktivno predsednik UO, ali on nije postojao, pa samim tim ni predsednik UO. Stavili su me na to mesto. Otkud zanm. Da bi imali neki osnov da me drže na platnom spsiku za plate koje mi skoro nisu ni isplaćivale - spetljao se Vučićević.

Ugašen “Pres”
Dnevni list “Press” ugašen je juče i od danas više neće moći da se kupi na kioscima. A krah ove dnevne novine usledio je posle saopštenja Miroslava Miškovića da se povlači iz tog lista kao najveći pojedinačni vlasnik (50 odsto) tih dnevnih novina, kao i da svoj udeo poklanja novinarima.

Međutim, tvrdnjom da od polovine 2010. godine nema ništa sa “Presom“ Vučićević je opet uhvaćen u laži, jer je u intervjuu iz decembra 2010. godine baš sa “fiktivne“ pozicije predsednika Upravnog odbora te medijske kuće izjavio da iza “Presa“ ne stoje ni tajkuni, ni političari niti bilo koje druge interesne grupe, nego urednici i “jedna fina gospođa iz Novog Sada“. Upitan zašto je krajem 2010. godine kada je bio predsednik nepostojećg UO rekao da niko od tajkuna ne stoji iza “Presa”, Vučićević je nemušto i neargumentovano prokomentarisao: “Zato što je to tada bila istina. Istražite”. Na pitanje kakav je Mišković bio šef, Vučićević se unervozio.

- Meni šef Mišković nikada nije bio šef, a to ću da dokažem kada raspetljam aferu Krasnići - rekao je on, grčevito se boreći da opovrgne naša saznanja da je za vreme angažmana u listu “Kurir” bio prijavljen kod albanskog biznismena Krasnićija. On međutim nije ponudio ni jedan argument kojim bi demantovao činjenicu da mu je Mišković bio gazda dok je radio u njegovoj novini.

Miškovićev automobil i "čuka" od 5.000 dolara


Na pitanje ko mu je kupio džip,“hondu CR-V”, koju vozi, Vučićević je ispravio novinare da to nije džip već “povišeno vozilo“, što mu je izgleda bilo daleko bitnije nego da objasni kako ga je pribavio.

- Kupio sam. Svojim novcem. Šta je problem? Sad neko misli da vozim džip. To nije džip, to je povišen auto - prosvetlio nas je Vučićević, a na konstataciju da ima lep sat i pitanje da li je i njega kupio, opušteno se pohvalio: ”Da. Za pet hiljada dolara”.
Zanimljivo je da je uvoznik “honde“ koju vozi Vučićević upravo firma “Delta motors“ Miroslava Miškovića.

Pobesneo zbog Šiptara!


Iako se sve vreme trudio da obuzda nervozu, Dragan J. Vučićević je izgubio kontrolu i počeo da besni kada su mu novinari saopštili da “Blic“ poseduj transkripte njegovih razgovara sa Dušanom Spasojevićem Šiptarom, iz vremena dok je radio u “Nacionalu”.


- E to što ste sad rekli, i za to ću da vas tužim. Molim te Ljiljo, ti me znaš iz tog vremena. Nikada nisam video Spasojevića. Ni Legiju. Nikada. Objavite ili ću vas tužiti i za ovo. Šta piše u transkriptu? Ne mojte da lažete. Vi ste monstrouzni lažovi. Nikada sa članom zemunkog klana nisam pričao. Pričao sam s Limunom i sa Čumetom, ali na suđenju. Ja viđam razne ljude, pa i kriminalce, ali sa Dušanom Spaosjevićem nikada nisam pričao. Objavite sutra ili ću vas tužiti. Sa Ljiljom se znam 20 godina. Evo neka ona kaže - zavapio je Vučićević obraćajući se predsednicu UNS-a Ljiljani Smajlović, koja je prisustvovala konferenciji. Podršku iz publike Vučićeviću je dao i Miša Vacić iz ultradesničarskog pokreta “1389“.
 
Poslednji komentari
  • Miloš Vreme: 15.11.2012 18:34h

    Dakle... objavili ste potpuno nepismen tekst. Imate li vi lektora?!?!?!?!

  • НОВО СНОПЉЕ Vreme: 15.11.2012 20:19h

    На њивама снопови се ређају у крстине, возе се на гумно, са дрешом се врше, зрневље се ставља у чапре, а од плеве, земље и воде прави се малтер за чакмаре. А када дође ред за плодоред, ево нама НОВО СНОПЉЕ.

  • mirko Vreme: 16.11.2012 00:24h

    Svaka Vam cast za tekst, ovog nekulturnog dezurnog patriotu treba potpuno raskrinkati!!! Najpre, bio glavni u listu mafije Nacionalu koji je vrsio propagandu protiv pokojnog Djindjica pred njegovo ubistvo, posle sluzio zatvoreniku Rodicu, pa Miskovicu od cijih para je i kupio dzip. Sada ima nove gazde, verovatno novu vlast kojoj se stalno kroz svoje kolumne dodvorava. Lepa mu je i podrska ultra desnicara i to jednog Vucicevic, covek nekulturan, bahat, arogantan, daje sebi za pravo da svakog ko mu se ne svidja naziva korumpiranim skotom, i to covek koji je olicenje korupcije i podanistva za pare. Sada ima svoju privatnu novinu u kojoj moze da olajava svaki dan koga hoce, osim naravno sadasnje vlasti, i naravno za debele pare. Nastavite da ga raskrinkavate, jer je covek presao sve mere!!!!olicenje prostakluka!!!

  • Ljuba Vreme: 16.11.2012 05:14h

    Ko je ova magareca njuska, sto glumi pametnog urednika i vlasnika,a ustvari je novinarska sponzorusa.Daj sta das, ja sve objavljujem,samo moje ne.

  • CIRINELA Vreme: 16.11.2012 07:01h

    Čitaju li vas uopšte kad imate ovako malo komentara. Jel i vi ko Press se gasite?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP