Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA SE ZNA

Ko je Predrag Marić - čovek koga sve vlasti prvog zovu kad zagusti!

Autor: Danas | 18.05.2014 - 23:44:00h | Komentara: 8

On je uvek na licu mesta kada su elementarne nepogode u pitanju. Tokom zime je spasavao najugroženije od snega, a u ovim teškim danima na čelu je tima za spasavanje od poplava.

Na infuziji: Predrag Marić

Čovek od akcije: Predrag Marić | Foto: G. Srdanov

Načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova - Predrag Marić. Juče je saopštio i loše vesti, da je među nastradalima i pripadnik Sektora za vanredne situacije, da se jedna osoba iz Varvarina vodi kao nestala, a da je 20 ljudi povređeno. Rekao je i da su do sada evakuisane 24.352 osobe, a da je poplavljeno 2.260 objekata, dok su ugrožena 1.763 objekta. „Na nama je da i dalje radimo“, rekao je na kraju vanredne sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.
Osim što nesebično pomaže, što umesto retorike pokazuje dela, Marić blagovremeno, sa autoritetom i smireno, obaveštava javnost o svemu što se trenutno dešava.
Upravo je on izjavio da je najkritičnija tačka u zemlji Obrenovac, te da se u akciji spasavanja koristi više od 100 čamaca, a uključeni su helikopteri Vojske Srbije i MUP-a. „Neki od spasilaca su na nogama više od 18 sati, učestvuje veliki broj ljudi, među kojima su pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice, Žandarmerije, VS, kao i spasilački tim iz Rusije“, rekao je za RTS.
Građane Srbije obavestio je i o tome da se Šabac i Sremska Mitrovica nalaze u velikoj pripravnosti, da je desetine mesta u zemlji sravnjeno sa zemljom, ali da srećom tu niko nije stradao. Stigao je i da se zahvali svima na solidarnosti, a da nikoga ne kritikuje i osporava.
Predrag Marić je rođen 14. maja 1964. u Smederevu, gde je završio osnovnu i srednju Pravno-birotehničku školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, a tu je završio i specijalističke studije iz oblasti „Terorizam, organizovani kriminalitet i korupcija“.
Završio je i master studije na temu „Specifičnosti upravljanja vanrednim situacijama nastalim kao posledica terorističkih akata“. U MUP je zaposlen od 1990. godine. Za pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije imenovan je u maju 2007, a 2012. mandat mu je produžen na još pet godina. Jedan je od retkih državnih funkcionera za koje se može reći - s punim pravom će ostati na tom mestu.
Više puta je nagrađivan, a 2004. dobio je i prvu nagradu za Dan Ministarstva. Govori engleski i francuski jezik. Autor je knjiga „Terorizam i organizovani kriminal“, „Upravljanje vanrednim situacijama“ i „Promet eksplozivnih materija“, kao i priručnika „Upravno-inspekcijski nadzor u oblasti zaštite od požara“. Oženjen je i ima dve kćerke.
Poslednji komentari
  • Ivo Vreme: 19.05.2014 00:28h

    Da je on imao glavnu reč od početka, ne bi bilo ovolike štete ni ljudskih žrtava, ali on nije kadar ovih što samo misle na samopromociju. Preskupa lekcija, daj bože da je narod naučio nešto.

  • bojan Vreme: 19.05.2014 07:53h

    Bravo za ovog čoveka. Ajde da i u Srbiji STRUČNOST bude iznad POLITIČKE PRIPADNOSTI. Nije važno kojoj političkoj partiji je priklonjen (a najbolje da je vanstranački), bitno je da zna posao.

  • s, Vreme: 19.05.2014 09:09h

    Impozantna biografija uz napomenu da lici na EPP, sto uopste ne zvuci dobro...

  • Nena Vreme: 19.05.2014 15:33h

    Uvek staložen, sa pravim informacijama i kada je "gusto", ali i kada kriza prođe. Imam utisak da je u medijima samo onoliko koliko zahteva njegov posao, bez i najmanje potrebe da promoviše samog sebe. Da su nam političari takvi...........

  • Ljubica Krnjaić Vreme: 19.05.2014 20:34h

    Miriše mi da su ovi komentari od njegovih najboljih fanova, hoću reći,poručeni. Sektor je nakaradno formirao (nemojte samo reći da to nije zavisilo od njega), zgrnuo požare, poplave, klizišta, smetove, protivgradnu odbranu, civilnu zaštitu i šta sve ne. Zakoni i podzakonska akta koje su pisali on i njegovi saradnici ne mogu da se primenjuju. Pola od planiranih podzakonskih akata nije ni doneto, a rok je bio 7.7.2010. godine. Zna lepo pričati, Kada ga slušaju oni kojima je oblast kojom se sektor bavi strana, to prolazi odlično, ali kada slušamo mi iz struke i koji dugo godina radimo na ovim poslovima, ježimo se od tih nebuloza. Za ovih deset godina koliko je načelnik, čime može da se pohvali? U kakvoj uniformi i sa kakvom opremom mu vatrogasci spasavaju ljude iz poplave?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP