Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKI VOJNIK I SRPSKI ŽANDARM

Ko nas čuva, bre?!

Autor: S. Vojinović - Ekipa ALO! | 29.11.2013 - 19:50:00h | Komentara: 9

Sribija je šokirana vestima koje nas zapljuskuju ovih dana! Saznali smo da su u službama koje su zadužene za zaštitu građana rade silovatelji i ubice. Dejan Gojković, srpski vojnik, priznao je da je napao 15 žena, dok je žandarm Aleksandar Raičić najpre ubio dilera, pa iz kafane slao poruke maloletnici! Ovi ljudi su do juče zarađivali za život kao naši čuvari!

Aleksandar Raičić

Aleksandar Raičić

Policija je juče uhapsila pripadnika Žandarmerije u Nišu Aleksandra Raičića (24) zbog sumnje da je u četvrtak ubio Vlastimira Nalića (25), čije je telo pronađeno u automobilu u niškom naselju Donja Vrežina! Žandram je uhapšen na graničnom prelazu Mehov Krš prema Crnoj Gori, prilikom pokušaja da napusti zemlju, i to na osnovu poruka i razgovora koje je razmenjivao sa svojom maloletnom devojkom, odmah nakon ubistva, saznaje „Alo!“

Dugovao dilerima 2.000 €
- Iako je radio u žandarmeriji, sumnja se da se Raičić bavio dilovanjem kokaina. Bio je sitniji diler. Drugim dilerima, od kojih je uzimao drogu, među kojima je bio i Nalić, dugovao je oko 2.000 evra. Kobne večeri Nalić i Raičić su se vozili njegovom “alfom”, a kada su došli u Donju Vrežinu, kod igrališta FK “Proleter”, posvađali su se pa je Raičić ispalio u njega tri hica i ubio ga na licu mesta - kaže za naš list izvor blizak istrazi. Na saslušanju u tužilaštvu Raičić se branio ćutanjem. B. J.


Uhapšeni su još Ljiljana S. (40), Nikola S. (23) i Uroš B. (23) iz Niša zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neprijavljivanja krivičnog dela i izvršioca. Naš izvor iz policije kaže da je Raičić odmah pošto je ubio Nalića otišao u obližnju kafanu „Sevdah“.
- Raičić je naručio piće i krenuo da šalje poruke svojoj 17-godišnjoj devojci, a onda su i razgovarali telefonom. Rekao joj je žargonskim jezikom šta je uradio. Ona je to ispričala majci Ljiljani S. U kafani su s njim bili i Nikola S. i Uroš B. i znali su šta je uradio. Niko od njih to nije prijavio. Kako je Raičić već bio na merama, uspeli smo da lociramo pozive, koristeći bazne stanice i vrlo brzo smo posumnjali da je umešan u zločin. Pratili smo njegov mobilni telefon i petnasetak sati kasnije je uhapšen u autobusu - objašnjava sagovornik „Alo!“. On dodaje da je motiv ubistva najverovatnije dug koji je osumnjičeni imao prema Naliću.

Značka ne znači imunitet
Božović je naglasio da Žandarmerija pruža svu neophodnu pomoć kako bi se ovaj događaj u potpunosti rasvetlio, procesuirao i prema počiniocu preduzele odgovarajuće mere.
- Kolege iz PU u Nišu obavile su odličan posao, izvršilac je brzo uhapšen i nadamo se da će to biti upozorenje svim pripadnicima Žandarmerije i MUP-a da status policijskog službenika ne obezbeđuje imunitet, već naprotiv, obavezuje na još odgovornije ponašanje i striktnije poštovanje zakona. Komanda Žandarmerije je sa svoje strane pokrenula disciplinski postupak za tešku povredu službene dužnosti uz suspenziju policijskog službenika. Predložio sam određene kadrovske promene i u Odeljenju za bezbednost i zakonitost Komande Žandarmerije i u Odredu u Nišu - kaže Božović.


- Raičić je ostao dužan Naliću, za koga se sumnja da je diler droge, neke pare. Dug je bio veliki, pa je njegov otac podigao kredit, ali to nije bilo dovoljno. Inače, sumnjali smo da Raičić konzumira drogu, obezbeđuje dva-tri lokala u Nišu, ali nismo za to imali konkretne dokaze. Zato smo ga stavili na mere u avgustu. Pratili smo njegovo kretanje, telefonske razgovore... On je već pet godina u Žandarmeriji, bilo je dosta pritužbi i na njegov rad - kaže naš izvor.
Komandant Žandarmerije Milenko Božović za „Alo!“ kaže da se protiv Raičića trenutno vodi sudski postupak, kao i disciplinski i da je on već kažnjavan zbog sumnje da konzumira drogu.

Svi gresi srpske Žandarmerije
l Aleksandar Krstić (33), žandarm iz Kraljeva, uhapšen je zbog sumnje da je 14. jula ubio, a zatim spalio Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića.
l Stanko Stojanović (31), pripadnik niškog odreda Žandarmerije, 18. oktobra je pucao na Nišlijku Anu D. (35) i ranio je besan što je zbog nje morao da uspori kolima.
l Sin vlasnika poznate menjačnice u Nišu Đorđe Stojanović ubijen je 27. januara ove godine u razornoj eksploziji bombe koja je postavljena ispod njegovog „fijat punta“. Ubrzo je u javnosti isplivao podatak da je Stojanović ucenjivan i reketiran od grupe niških policajaca, među kojima su bili i pripadnici odreda Žandarmerije. Niška policija ispitala je šestoricu policajaca koji su znali Stojanovića, od kojih su dvojica žandarmi, ali je do danas ovo ubistvo ostalo nerasvetljeno.
l U martu 2013. pisalo se da se pojedini pripadnici Žandarmerije u Nišu sumnjiče za reketiranje, ucenjivanje, zelenašenje, neovlašćeno prisluškivanje, pa čak i planiranje likvidacija.
l Početkom 2013. pisalo se da se pojedini pripadnici Žandarmerije sumnjiče da su zaplenjeno oružje s područja Novog Pazara i Bujanovca sklonili u svoje baze, ne prijavivši ga nadležnima...


- Zbog kršenja radne discipline on je kažnjavan 2011, a zbog sumnji da je uživalac narkotika obrađivan je u policiji. Više puta je bio pozivan na razgovor kod psihologa. U septembru i oktobru radio je vanredno psihološko testiranje, a pre mesec dana Upravi za ljudske resurse MUP-a upućen je zahtev za zakazivanje ciljanog lekarskog pregleda. Protiv Raičića se vodi i krivični postupak u Osnovnom sudu u Nišu da je pomogao licima osumnjičenim za nasilničko ponašanje da pobegnu sa mesta izvršenja 2011. godine - objašnjava komandant Žandarmerije. On tvrdi da Raičić nije mogao da bude procesuiran u policiji dok se ne okončaju postupci protiv njega.
- Urgirali smo da se ovaj sudski postupak okonča, kako bismo mogli da ga disciplinski procesuiramo, pa je suđenje zakazano za decembar - dodaje Božović.
 

SRPSKI VOJNIK napao i devojčicu od 13 godina!

Beogradska policija je mesec dana pravila klopku za silovatelja Dejana Gojkovića (31), pripadnika Vojne policije, koji je uhapšen kod Mostarske petlje. Njega je svake večeri čekalo desetak policajki u civilu koje su šetale oko Mostarske petlje kako bi ga namamile. Sve vreme bile su u pratnji kolega koje su čekale silovatelja. Tako je preksinoć i uhapšen.

Dejan Gojković

Dejan Gojković

 

- Napao sam 15 žena, nisam sve silovao, neke su uspele da pobegnu. Napadao sam ih s leđa, stavljao sam im nož pod grlo. U stvari, to nije bilo silovanje, samo sam ih prisiljavao da me oralno zadovolje - ispričao je posle hapšenja Gojković, koji se sumnjiči da je u poslednjih godinu dana seksualno napastvovao osam žena, koje su prijavu podnele policiji.

Za primer
Gojković u vojsci radi nepunih 13 godina. Bio je zaposlen u 25. bataljonu Vojne policije kao podoficir. Njegove kolege bile su iznenađene hapšenjem jer je važio za primernog vojnika, nikada nije kasnio na posao i uvek se dobrovoljno javljao za zadatke.

Gojkovića je navodno uzbuđivalo to što je Mostarska petlja, gde je napastvovao svoje žrtve, prometno mesto! Gojković je, kako se sumnja, od 2010. godine silovao dve, a pokušao da obljubi šest žena!
“Do sada je utvrđeno da je silovao dve žene, od 17 i 41 godinu. Gojković se sumnjiči da je pokušao da siluje šest žena, među kojima je najmlađa devojčica od svega 13 godina. Najstarija žrtva ima 48 godina, a sumnja se da ih ima još”, kaže za “Alo!” izvor blizak istrazi.
Gojković, inače otac dve maloletne ćerke, u neformalnom razgovoru s istražnim organima je priznao da je napastvovao 15 žena, ali se za to još prikupljaju dokazi.
DNK analizom, koja je rađena na Biološkom fakultetu u Beogradu, utvrđeno je da je Gojković odgovoran za napad na osam žena.

Protiv Gojkovića je podneta krivična prijava kojom se sumnjiči za silovanja dve žene, od 17 i 41 godine i šest pokušaja silovanja.
“Prvi zločin je počinio 1. januara 2010. godine, a poslednji 11. novembra ove godine. Svoje žrtve je napadao s leđa. Stajao je na stepenicama i čekao žrtve, gledajući da ga neko ne vidi. Hvatao bi ih za kosu i tražio da ga oralno zadovolje”, kaže izvor “Alo!” blizak istrazi i dodaje da se sumnja da ima mnogo više Gojkovićevih žrtava, ali da se zbog straha i sramote boje da prijave.

Vojni vrh i Ministarstvo odbrane zatečeni

U Ministarstvu odbrane za “Alo!” kažu da su bili zatečeni informacijom o Gojkoviću i da će u okviru svojih nadležnosti pomoći tužilašatvu i policiji.
“Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije najoštrije osuđuju svaku nameru, pokušaj ili činjenje krivičnog dela. Učinićemo sve što je u našoj nadležnosti da pomognemo državnim organima u rasvetljavanju ovog strašnog slučaja”, kažu u Ministarstvu odbrane.


Silovatelja je u policiji sa velikom sigurnošću prepoznala jedna od žrtava.
“To je on sigurno. Nikada ga neću zaboraviti”, rekla žrtava. Kako saznajemo, njega su snimile i sigurnosne kamere, a uhapšen je u utorak uveče kada je pokušao da počini novi zločin.
“Policija je imala informaciju gde osumnjičeni napada svoje žrtve. Podmetnuta je policajka, što će i ubuduće biti primenjivano u sličnim policijskim akcijama”, objašnjava izvor “Alo!”.
Inače, u Gojkovićevom rodnom mestu, u Beloj Crkvi, svi su bili iznenađeni njegovom hapšenjem.
“Verujte, iznenađena sam. Dejana znam od malih nogu i pre četiri meseca je dobio drugo dete”, objašnjava jedna od komšinica porodice Gojković.
“Znam da je radio u Beogradu u vojsci, ali svaki vikend je dolazio da obiđe majku. Dejan se mnogo žrtvovao jer mu je otac dugo bio bolestan i prikovan za krevet. Njegov otac Miodrag je preminuo pre tri, četiri godine, a koliko čujem u tom periodu je Dejan navodno krenuo da spopada žene”, kaže komšinica porodice osumnjičenog Gojkovića.

Podoficir ćutao kod tužioca, plakao kod sudije!
Gojković se kod tužioca branio ćutanjem, a istražni sudija mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da ne ponovi delo i mogućeg bekstva. Kako “Alo!” saznaje, on je kod istražnog sudije Višeg suda zaplakao. Tužilac Vera Stanić je naredila njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje. Gojković se tereti da je silovao maloletnice od 13 i 17 godina, a da je još šest pokušao da napastvuje. Kako saznjemo, istraga protiv njega biće proširena.

Poslednji komentari
  • AleksandarVeliki Vreme: 29.11.2013 20:28h

    džaba je više i pisati, pojedinci u nas imaju đon od obraza... žandarmeerija u raspadu, policija korumpirana, obe službe rade više za kriminalce nego za pošten narod A MINISTRA BAŠ BRIGA... ostavke ostavke ostavke ostavke

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 29.11.2013 21:58h

    Поделите народу оружје све са муницијом и РАП-ом, да се народ сам брани од бандита. Доста злочина!

  • mileva Vreme: 29.11.2013 22:24h

    A ko ce tek da nas cuva? Moj komsija studira fakultet za bezbednost -narkoman koji se leci od napada besa.Malo -malo pa nekog pretuce,ima nekoliko krivicnih prijava,otac mu diluje drogu i bavi se jos nekim krimi radnjama.S obzirom da ce mu sef biti onaj sto se sa glavnim dilerom sastaje po hotelskim WC-ima,bice mozda neka glavna faca u mup ,bia ili ko zna gde.Ima sve preduslove za posao.I kad smo vec kod posla zasto se u policiji ne prave doping kontrole?Jer treba da nas sve poubijaju ti narkomani pa da tek onda ovi nasi politicari nesto preduzmu.

  • ljuba Vreme: 29.11.2013 23:37h

    u niskim narodnim novina pise : da se znalo da je korisnik droge i nije dolazio redovno na poso, staresine upozorile da to vise ne cini. pitam kako ovakva faca moze da prođe lekarski pregled?

  • Marko Vreme: 30.11.2013 00:06h

    stvarno... "Sribija" je sokirana.... ahahahaahaha

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP