Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

CRNOGORSKI GRANIČARI POOŠTRILI KONTROLE

Ko ne plati boravišnu taksu, plaća kaznu 300 evra!

Autor: Alo.rs | 26.06.2015 - 23:43:00h | Komentara: 8

Svi turisti iz Srbije koji ove godine žele da letuju u Crnoj Gori, moraće da pribave potvrdu o prijavi boravka ili će pri povratku u Srbiju platiti kaznu od čak 300 evra.

Evro Evri Novac Plaćanje

Ko u Crnoj Gori ne plati boravišnu taksu platiće kaznu od 300 evra | Foto: Profimedia

Boravišnu taksu, evro po danu, plaćaju svi turisti, a dokaz da su boravišnu taksu i platili moraju imati na granici pri izlasku iz Crne Gore, a ovu obavezu imaju i Crnogorci sa srpskim državljanstvom.

Ovo su posledice pooštrene primene Zakona o boravišnoj taksi, piše "Kurir". Pomoćnica crnogorskog ministra turizma Olivera Brajović kaže da obaveza prijave boravka postoji 50 godina, ali da je građani nisu poštovali.

- Sada je sistem elektronski povezan i bolje se kontroliše ko ulazi u zemlju i izlazi iz nje. Turisti koji borave u Crnoj Gori makar i jednu noć moraju da imaju prijavljen boravak u policiji ili u lokalnoj turističkoj organizaciji i da plate boravišnu taksu. Taksu su oslobođeni samo oni koji su u gostima kod roditelja, ali i oni moraju biti prijavljeni, kaže Brajovićeva, dodajući da boravak u Crnoj Gori moraju da prijave i oni koji tamo imaju imovinu, ali ne i stalni boravak.

Poslednji komentari
  • penzioner Vreme: 27.06.2015 00:01h

    Momentalno da se uvede iso za Crnogorce koji dolaze u Srbiju Ukoliko to ne uradite niste politicari i vlada Srbije, nego sline!

  • gsx Vreme: 27.06.2015 03:51h

    treba da kazna bude 1000e za svakog ko ide u crnu goru da letuje, ja bi opet uveo i ekolosku taksu za ulazak Srba u cg od jedno 50 ak evra, a ako ima vode jos 10 evra na dan, za dan bez kanalizacije u moru jos 5e, a za svako zaustavljanje od strane policije na putu , po 15 e...pa ko voli neka ide.

  • lešinarstvo! Vreme: 27.06.2015 07:05h

    Prije bih išao u Avganistan,neg u cg.Tako da neću platiti ni taksu ni kaznu. Eeee, baš imaaju poslovnog smisla, turista da skače po naselju i da provjerava,plaća.Bar ja mislim da na ljetovanje ide zbog uživanja,a ne trčkaranja,maltretiranja,....

  • gagi Vreme: 27.06.2015 07:36h

    a oni ođe se baskare školuju vladaju za dzabe

  • Misirac Vreme: 27.06.2015 13:23h

    Ako se odmah ne uvede isto i za crnogorce koji borave u Srbiji mi nismo nikakva država. Oni bre kod nas studiraju na budžetu Srbije a naše studente srbe tretiraju kao strane studente na univerzitetima u Crnoj gori. U Srbiji dobijaju i konkurišu i za domove jer predhodno dobiju državljanstvo ili se sa dva svedoka izjasne da su srbi . Sramota neviđenih razmera i toliko licemerstvo i PONIŽENJE za Srbiju I srpski narod !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP