Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LEPO NAŠ NAROD KAŽE:

Ko o čemu, „Pink” i „Informer” o poštenju

Autor: N. A. | 15.08.2013 - 20:14:00h | Komentara: 6

Kompanija „Ringier Axel Springer” tužila televiziju „Pink” i list „Informer” zbog negativne kampanje koju vode protiv lista „Blic” i njegovih urednika. Interesantno je da lekciju o poštenju „Blicu“ drže predstavnici medija koji ne plaćaju redovno poreze i koji svoje zaposlene drže na minimalcu da ne bi uplaćivali doprinose za njih

Potparol

Portparol "Informera"?: Željko Mitrović

Na negativnu kampanju koju protiv lista „Blica“ i njegovih urednika već nedeljama vode TV „Pink“ i list „Informer“ danas je reagovala kompanija „Ringier Axel Springer“, izdavač „Blica“, podnošenjem tužbe zbog nelojalne konkurencije protiv „Pinka“ i „Informera“.


U saopštenju se navodi da „Pink“ i „Informer“ više od dvadeset dana vode negativnu kampanju plasiranjem niza neistina i uvreda, kojim žele da ugroze poslovanje i ugled kompanije „Ringier Axel Springer“, kao i kredibilitet dnevnog lista „Blic“. Tužbe su podnete Privrednom sudu u Beogradu.


- Glavni urednik „Blica“ Veselin Simonović i članovi redakcije vode se striktnim standardima novinarstva kompanije „Ringier Axel Springer Media“ i primer su kritičkog, nezavisnog novinarstva i uredničkog integriteta u Srbiji - navedeno je u saopštenju.


Menadžment kompanije „Ringier Axel Springer“ naveo je da su svi ugovori sa državnim institucijama i javnim preduzećima zaključeni u skladu sa zakonom i istovetni su ugovorima koje su te institucije i preduzeća zaključivala i sa drugim medijskim kućama.

Spiker

Spiker "Pinka"?: Dragan J. Vučićević

Podsetimo, TV „Pink“ je u proteklih nekoliko nedelja vodila negativnu medijsku kampanju protiv „Blica“ i njegovog glavnog urednika Veselina Simonovića. Tokom ove kampanje „Pink“ je na svojim kanalima više od 300 puta objavio uvredljive fotografije i foto-montaže kojima se direktno blate „Blic“ i njegovi urednici. Zbog ovakvih napada na „Blic“, Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) 7. avgusta je kaznio „Pink“ merom javnog upozorenja, nakon koje je ova kampanja na „Pinku“ prestala. Ali, samo na kratko.


Naime, uvrede i iznošenje neistina protiv „Blica“ i njegovog glavnog urednika nastavljene su u „Informeru“, čije tekstove konstantno prenosi „Pink“ na svim svojim kanalima, nastavljajući tako svoju uvredljivu kampanju. Gostovanja Dragana J. Vučićevića na „Pinku“ postala su toliko učestala da se postavlja pitanje da li je on glavni urednik „Informera“ ili spiker „Pinka“, dok je promocija „Informera“ na „Pinku“ postala toliko upadljiva da ostaje nejasno da li je Željko Mitrović gazda „Pinka“ ili portparol „Informera“.


Interesantno je da „Blicu“, čiji izadavač „Ringier Axel Springer“ posluje transparentno i u skladu sa zakonima Srbije, uredno izmiruju sve svoje obaveze prema zaposlenima i državi i koji je samo prošle godine uplatio više od pet miliona evra poreza i drugih dažbina, lekciju o poštenju i poštovanju zakona drže predstavnici medija koji ne plaćaju redovno poreze i koji zaposlenima godinama neredovno isplaćuju samo minimalne zarade kako bi izbegli plaćanje doprinosa. Naš narod za takve ima jednu sočnu izreku koja počinje sa „ko o čemu...”.

Ringier Axel Springer

Svi ugovori su po zakonu: Ringier Axel Springer


 

Poslednji komentari
  • milan Vreme: 16.08.2013 06:56h

    svaka cast!oderite im kozu sa ledja,zasluzili su odavno.da je pravde u ovoj drzavi,taj mitrovic bi robijao odavno,a on jos bezobrazan posle svega!a o informeru da ne pricamo,nemam lepe reci!

  • DDD Vreme: 16.08.2013 11:41h

    Pink pise o blicu da su to smrdljive novine a niko da stane na kraj pinkovom smrdlivom programu ,, preljubnici,, , ,,farma,, , ,, trenutak istine,, , stanija itd.

  • Ivan Vreme: 17.08.2013 01:04h

    Oderite na sudu tog psihopatu ili neka se leči na psihijatriji.....

  • ljiljana Vreme: 22.08.2013 13:57h

    Zasto ne obavesti narod sta je sa njegovim sinom,posle ubistva devojke na pesackom prelazu,ako ste vi smrdljive novine samo smrad moze da vas napada,jer je poznato da covek podsvesno daje svoju dijagnozu.Puno pozdrava i nepopustajte.Ps da li je njegov kviz regularan posto kada pozovete broj iz poste javljaju,BIRATE NEPOSTOJECI BROJ,

  • VITEZ Vreme: 27.02.2014 11:20h

    Baš tako, ko o čemu ku..a o poštenju. Lepo napisa pok. Tijanić za Mitrovića.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP