Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DALJE NEĆEŠ MOĆI

Ko to tamo peva 2: Sve stalo zbog nastradale ovce

Autor: novosti.rs | 24.12.2014 - 10:00:00h | Komentara: 1

Kako je Slobodan Stojanović iz Vranja, zbog nastradale ovce, zaustavio voz za Skoplje. Putnici izašli iz voza i dobacivali mašinovođi da se nagodi sa vlasnikom stada. Kompozicija stajala sat i po zbog uviđaja.

Sve stalo zbog jedne ovce (ILUSTRACIJA)

Sve stalo zbog jedne ovce (ILUSTRACIJA) | Foto: Profimedia

Sve je ličilo na scenu iz kultnog filma "Ko to tamo peva". Slobodan Stojanović (55) iz Vranja dospeo je u ponedeljak popodne u žižu interesovanja medija kada je zbog nastradale ovce iz njegovog stada zaustavljen međunarodni voz na relaciji Beograd - Skoplje, na pružnom prelazu kod sela Ribince.
Iako kolaju priče da nije želeo da se skloni sa pruge dok se ne sakupi novac da mu se nadoknadi šteta, Stojanović, za "Novosti", objašnjava da je samo uzgred, u očajanju, rekao da je na gubitku oko 150 evra, jer je ovca bila "sjagnasta".
- Imam oko 120 ovaca, od njih živim i hranim porodicu - objašnjava Stojanović.
Prema njegovim rečima, "kobnog" dana vraćao je ovce sa ispaše, kada je na pružnom prelazu čuo voz.
- Vraćali smo se ka Ribincu i mestu gde su ovce smeštene. One su išle u koloni, a ja sam već bio prešao prugu sa pola stada. Začuo sam sirenu i na nekih 350 metara odatle se pojavio voz iz pravca Vranja ka Makedoniji. Poterao sam ovce, međutim, nisu mogle sve da pređu, tako da sam počeo da zaustavljam voz i, nažalost, jedna ovca je stradala - priča Stojanović.

Pružni prelaz

Pružni prelaz | Foto: Profimedia

Pošto je voz zaustavljen, Stojanović je ostao na licu mesta i sačekao policiju. Priča da mu nije bilo svejedno jer je i ovca živo biće, mnogo mu je bilo teže zbog toga nego zbog štete za koju je siguran da mu niko neće nadoknaditi.
- Tada sam rekao da mi je šteta oko 150 evra i nikome nisam tražio novac. Mašinovođa je pozvao policiju. Napravili su zapisnik, a ja sam ovcu sklonio i sada mogu da je bacim - kaže Stojanović.
Dragan Stamenković, iz vranjske policije, kaže da je patrola po pozivu izašla na teren i sačinila zapisnik, ali s obzirom da je slučaj još "u proceduri" ne može da iznosi detalje.

Rampa u Železniku

Meštani Ribinca, koji žive u blizini pruge, kažu da su putnici izašli iz voza i čak dobacivali mašinovođi, da se nagodi sa čovekom, ali da su uglavnom bili svi strpljivi jer "stradala" ovca nikoga nije ostavila ravnodušnim.
Stanković Srboljub, čije se domaćinstvo nalazi neposredno pored mesta nesreće, kaže da je pokušao da očisti krv ispred kuće, ali da nikome nije svejedno što je stradalo živo biće i da razume vlasnika.
Samo mu je malo čudno što je međunarodni voz morao da bude zaustavljen.
- Ne možeš da zaustaviš voz zbog ovce - smatra Srboljub Stanković. - Nije mogao mašinovođa da postupi drugačije, dao je signal. Na kraju se pitam ima li smisla da jedan voz stane zbog ovce. Niko nije kriv, desilo se i sada nema nazad.
Ratka Simonić se baš u tom trenutku vraćala iz Vranja sa bolesnim suprugom.
- Stali smo i nismo mogli da prođemo. Vlasnik ovaca koji stalno prolazi ovuda je stajao sa strane i čekao da se uviđaj završi, mi smo ostavili auto i prošli kroz voz, koji je nekih sat vremena stajao - priča Ratka.

U ovom kraju ima ovčara koji stalno izvode stada na ispašu u blizini pruge. Jedan od njih je i Janjić Radomir, koji kaže da mora čovek da bude oprezan i da kontroliše ovce, ali, kako kaže, ne pamti da je ranije bilo ovakvih incidenata.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 24.12.2014 14:17h

    ВОЗ СТАЈАО ЗБОГ ПРЕГАЖЕНЕ ОВЦЕ?Власник тражио одштету у еврима?ШТА ЋЕ БИТИ?Железница има предност јер иде по шинама и тарифа је толика и толика јер је воз непотребно заустављен.Када власник овце добије позив за суђење таман ће цело стадо да прода и надокнади штету стајања воза!Уместо да буде колико толико задовољан што му није десетак оваца страдало!а дешавало се!Колико владник животиња може бити неодговоран показује смрт коња од ударца брзога воза!Власник га је везао дугачким канапом да је коњ имао довољно да изађе на сред пруге?А пруга је ту била у кривини.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP