Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST ZBOG ŽRTAVA KATASTROFALNIH POPLAVA

Ko ukrade pomoć, ostaće bez ruke!

Autor: Ekipa Alo! | 21.05.2014 - 09:37:00h | Komentara: 0

Danas je, odlukom Vlade Srbije, počela trodnevna žalost zbog stradalih u poplavama. Kako je na javnoj sednici Vlade rekao premijer Aleksandar Vučič kao predlagač, žrtava je mnogo i sigurno će ih biti i više kada se voda povuče.

Aleksandar Vučić u Obrenovcu

On kaže i da će se do petka ili subote odlučiti o ukidanju vanredne situacije na teritoriji cele Srbije, dok će se status za pojedine opštine posebno procenjivati.

- Po razmerama katastrofe i materijalnoj šteti videćete da smo mi desetostruko snažnije pogođeni od svih u regionu, a nadam se da se po žrtvama to neće videti. To govori da smo uradili veliki posao - naglasio je premijer. On tvrdi da su članovi Vlade sve vreme krize bili krajnje otvoreni prema građanima, da nisu ništa prećutali, a da je jedina stvar koju su prećutali način na koji bi se u krajnjoj nuždi branio TENT.

- Branili bismo ga metodama o kojima ne mogu da vam govorim, to je jedina stvar koju nismo javno rekli jer bi to izazvalo krizu na drugom mestu, ali do takve krize neće ni doći - uverava premijer. Vučić je objasnio da Srbija može sama da aplicira za Evropski fond solidarnosti jer je procena štete koja je nastala veća od onoga što je propisano kao granica za samostalno prijavljivanje za ta sredstva (0,64 BDP-a). On je upozorio da neće biti moguće da neko zaradi manipulišući tim sredstvima. „Svako ko uzme dinar od pomoći biće kažnjen, nemojte me shvatiti bukvalno, kao da će mu ruka biti odsečena“, naglasio je.

Aleksandar Vučić u Obrenovcu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je ponosan na vojsku i policiju i na ministre kako su se pokazali u borbi sa poplavama, ali i upozorio da ima onih državnih službenika koji su smatrali da nije njihov posao da učestvuju u akcijama pomoći i radu na terenu.


Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa evropskom komesarkom za humanitarnu pomoć i vanredne situacije Kristalinom Georgievom, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je ponosan na vojsku i policiju i poručio da je lako ocenjivati i komentarisati iz tople sobe dok su se ljudi borili sa stihijom i smrzavali u hladnoj vodi i spasavali ljude.


Reagujući na neke komentare o amfibijama koje je koristila VS u borbi protiv vodene stihije Vučić je naveo da ih imamo 12 i da je sve što je bilo potrebno vojska angažovala na svim lokacijama.


"Tako je bilo, tako ćemo i raditi i oni su zaslužili priznanja a ne neutemeljenu kritiku", rekao je Vučić koji je dodao je njemu savest čista i da radi 24 sata dnevno, a da se ti koji koji kritikuju zapitaju šta su radili.


Komentarisući rad pojedinih državnih službenika kojima je, kako je rekao, teško da odu do Obrenovca i koji su govorili da im to nije u opisu posla ili da nisu za to plaćeni, Vučić je kazao da su to oni koji na posao dolaze samo da bi "prošetali najmodernije cipele sa visokom štiklom i najskuplje tašne i koje su u pojedinim ministarstvima zapošljavane tako da sede i ne rade ništa".


Premijer je dodao da je takvih bilo, ali da zato ne žali "što ćemo u naredne tri godine bez bez 10 odsto takvih moći da ostanemo".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP