Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALBANSKI EKSTREMISTA

Kočo Danaj: Makedonija je mrtva, sledeći je jug Srbije!

Autor: A. O. | 12.07.2014 - 23:20:00h | Komentara: 20

Albanski istoričar i lider Liste za prirodnu Albaniju kaže da je Makedonija već mrtva, a da je Srbija sledeća na redu jer se rađa prirodna Albanija, koja će zauzimati veliki deo makedonske teritorije i jug naše zemlje.

On tvrdi da su protesti u Skoplju izraz borbe njegovih sunarodnika da više ne budu tretirani kao građani drugog reda u toj zemlji.

Kočo Danaj

Kočo Danaj

 - Albanci su ustali protiv šovinizma makedonske vlade. Tokom protesta sukobili su se sa policajcima, koji su bili naoružani do zuba. Ali protesti u Makedoniji moraju da se nastave. Korak po korak ta teritorija treba da bude očišćena i oslobođena svake religijske i nacionalne raznolikosti, a pobuna treba da se transformiše u jedan sveobuhvatni pokret čiji je cilj konačno spajanje sa Albanijom. To je jedini jezik koji makedonski premijer Nikola Gruevski razume, ali očigledno i Brisel. Albanski narod ima pravo da odbija da koegzistira sa vladom i ljudima koji ga ne prihvataju. oni su ugnjetavani u zemlji u kojoj čine 35 odsto stanovništva - kaže Danaj za Kurir i naglašava da je Makedonija 2001. godine izbegla raspad samo zato što je sa Albancima potpisala Ohridski sporazum, ali taj dokument ona nikada nije istinski prihvatila.

Velika Albanija

Velika Albanija | Foto: Wikimedia Commons

 - Sporazum je odavno mrtav i sahranjen. Ali sa njim je i Makedonija, kao država, takođe umrla - upozirava Danaj.
Prema njegovim rečima, svi Albanci podržavaju ideju i projekat stvaranja Velike Albanije, čija bi teritorija obuhvatala Albaniju, celo Kosovo, delove južne Srbije do same granice sa Nišom, zapadnu Makedoniju nekoliko opština na istoku Crne gore, kao i oblast Čameriju na severu grčke. 
- nećemo da dozvolimo da uđemo u EU kao neootomanski vilajet. mi ćemo se u tu zajednicu integrisati kao moderna država - naglasio je Danaj.
Poslednji komentari
  • gordana Vreme: 13.07.2014 00:05h

    eto vam makedonci i crnogorci rezultat priznanja kosova da ste branili kosovo sada ne bi imali problema

  • Sasa M. Vreme: 13.07.2014 00:49h

    Gosn Koco, ako se srbi, makedonci, grci i milogorci ujedini stvorice prirodnu albaniju bez albanaca! Malko ste ga preterali.

  • Nikola Vreme: 13.07.2014 02:43h

    Pa nedao vam vas mili alah da krenete opet na Srbiju ili Crnu Goru od vas ce ostati samo kosti i koza. Niste svesni da ste vi vestacka tvorevina nastala iz hira mocnika. Sto pre prihvatite ti i prihvatite da ste gradjani drugog reda nece biti mira na Balkanu. Vi ovde niste potrebi. Uskoro nestajete.

  • maja Vreme: 13.07.2014 05:38h

    Kod nas ...90% je kriva mala stopa radjanja,tj mi sami...tj.pun.Beograd fensi devojaka i mladicakoji setaju kucice umesto decu...

  • dule Vreme: 13.07.2014 08:34h

    bas da vidim i to da dodjete na jug. Zaboravili ste sa kim imate posla.i nemojte opet da molite dezge da vas brane dobili ste sta ste hteli i cutite da i to ne izgubite.JASNO!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP