Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KORUPCIJA

Kod lekara sa 205 evra mita!

Autor: M. K. | 04.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

U Srbiji je povećan broj slučajeva u kojima je od građana tražen mito, a prosečan iznos mita je 205 evra, pokazuje istraživanje programa Ujedinjenih nacija za razvoj o korupciji u Srbiji koji je sproveo CeSID. Prema istom istraživanju, lekari su učesnici u skoro svakom drugom slučaju korupcije.

Stojiljković i Babić

Stojiljković i Babić | Foto: Beta

Istraživanje rađeno u junu na uzorku od 610 ispitanika iz čitave Srbije pokazuje i da većina građana, 72 odsto, smatra da su najkorumpiranije političke stranke, a zatim slede zdravstvo i pravosuđe. Rezultati pokazuju i da je u poređenju s istraživanjem iz decembra opalo poverenje građana u policiju i pravosuđe. Da postoji korupcija u Vladi Srbije, veruje 47 odsto ispitanika, a njih 48 odsto smatra da je korupcija prisutna i u Skupštini.

Član odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković kazao je da bi, kad je reč o efektima borbe protiv korupcije, voleo da vidi razdvojeno pitanje koje se odnosi na Vladu i Aleksandra Vučića jer to nije isto i da bi to bilo interesantno prikazati.
Poslanik naprednjaka i predsednik srpskog ogranka Globalne organizacije parlamentaraca protiv korupcije Zoran Babić rekao je da je potrebno doneti zakon o zaštiti uzbunjivača, to jest onih koji ukazuju na slučajeve korupcije.
Poslednji komentari
  • pop Vreme: 04.10.2013 07:40h

    Vi naprednjaci samo tupite zube po medijima a radite kriminalne stvari kao i ovi pre vas !!! U Loznici ste primili u stranku doktora koji je finansirao G17 na prošlim izborima i to novcem koji je uzeo od zapošljavanja radnika u domu zdravlja gde je postavljen od G17 da bude direktor ( kupio direktorsko mesto sa 60 000 evra ) a koji je u medjuvremenu kupio trosoban stan u Beogradu gde je otvorio privatnu ordinaciju i to sve od para zapošljenih radnika i provizija od tendera u domu zdravlja u Loznici . OVO ZNA SVAKI GRADJANIN LOZNICE A VI GA PRIMATE U STRANKU DA GA ABOLIRATE OD KAZNE KOJA GA SIGURNO ČEKA !!! ( naravno ne za "dž"). I mi sada treba da verujemo u ono što vi naprednjaci pričate o poštenju po medijima ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP