Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SASLUŠANJE

Kole, pa Miško pevaće o Beku

Autor: S. V. | 28.11.2014 - 09:00:00h | Komentara: 1

Posle Stanka Subotića, Miodrag Kostić je sledeći biznismen koji će biti saslušan u istrazi rasvetljavanja pucnjave u kojoj je ranjen Milan Beko! A tek posle vlasnika „MK komerca“, na saslušanje će doći Miroslav Mišković! Ranjavanje Beka najverovatnije je posledica njegovih neraščišćenih poslovnih odnosa, saznaje „Alo!“

Stari znanci:  Beko i Kostić

Stari znanci: Beko i Kostić | Foto: Vesna Lalić

Naš izvor iz tužilaštva kaže da će vrlo brzo biti saslušani gotovo svi srpski biznismeni koji su direktno ili indirektno poslovali sa Bekom i da će svima njima biti ponuđeno poligrafsko ispitivanje.


- Nakon Subotića, koji je tokom davanja izjave odbio poligraf, sledeći na redu je Miodrag Kostić, a potom Miroslav Mišković. Tužilaštvo je podnelo zahtev policiji za njihovo saslušanje. Ispitivanja će trajati po tri sata i svakome od njih predložićemo poligraf. E tad ćemo da vidimo, ko će još od njih da odbije poligrafsko ispitivanje, videćete, biće vrlo zanimljivo...

Miroslav  Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Dimitrije Goll

Eto, Subotić je negirao da ima veze s pucnjavom koja se dogodila 14. novembra, a izjavio je da je protiv Beka pokrenuo postupak pre četiri godine, jer ga je prevario u privatizaciji „Večernjih novosti“. Postavlja se pitanje zašto se plašio poligrafa?! Pored ove trojice, poziv za saslušanje dobiće još nekoliko srpkih tajkuna, ali su njih trojica za sada najkrupnije ribe - objašnjava naš izvor iz Višeg tužilaštva, koje zajedno sa MUP-om radi na ovom slučaju.
Inače, dosadašnjom istragom je utvrđeno da je motiv atentata na Beka najverovatnije biznis.

- Istraga ide u više pravaca, od njegovih prvih poslova, preko privatnog života i emotivnih odnosa, do biznisa sa najvećim srpskim tajkunima kada su se obrtali milioni i milioni evra... Krug polako sužavamo, i za sada sve ukazuje da su motiv atentata neraščišćeni poslovni odnosi i finansije. Dakle, kvaka svega su ipak velike pare - otkriva sagovornik „Alo!“ iz istrage.

Biznismen Stanko Subotić saopštio je sinoć da nema nikakve veze sa pokušajem atentata na Milana Beka, te da se u najkraćem roku odazvao na poziv policije i u svojstvu građanina odgovorio na sva pitanja u istrazi. Inače, Milan Beko juče je preko svog advokata poručio da ne vodi ličnu istragu povodom pokušaja ubistva, kao i da je već tri puta dao izjavu inspektorima koji vode slučaj.

Alo! prvi otkrio

Samo tri dana nakon pokušaja ubistva Beka, „Alo!“ je prvi objavio da se istraga vodi u čak devet pravaca! Između ostalog, proveravaju se njegovi odnosi i poslovi sa Miškovićem, Subotićem, Kostićem, ali i da je jedan od mogućih pravaca istrige „emotivne prirode“.
- Pored Luke Beograd, „Novosti“, „Knjaza Miloša“, „C marketa“, istraga je proširena i na period kada je poslovala njegova firma „Dibek“, preko ulaganja u poljoprivredna dobra u Ukrajini, gde je poslovao i Miodrag Kostić, pa sve do istrage koja ima veze sa privatnim životom Milana Beka - priča izvor „Alo!“ Pre četiri godine, Subotić je javno optužio Beka i Miškovića da su njegovim parama kupili Luku Beograd i „Večernje novosti“, što je izazvalo burne reakcije u javnosti, a „Delta“, Luka Beograd i kompanija „Novosti“ oštro su demantovale upliv Subotićevog kapitala u njihovu kupovinu.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 28.11.2014 10:00h

    Znači Stanko je pevao,Kole i Miško pevaju, ostali tajkuni će pevati,a narodu je jedino ostalo da svira uz onu stvar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP