Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBRT NA LISTI NAJBOGATIJIH

Kole pao, Miško opet prvi!

Autor: I. Žigić | 30.05.2015 - 14:00:00h | Komentara: 0

Miodrag Kostić, nekrunisani kralj šećera, izgubio je tron najbogatijeg Srbina, a ispao je i iz „prve lige“ regionalnih lidera! Prema najnovijoj listi najimućnijih na Balkanu, koju je objavio najuticajniji svetski poznati biznis magazin „Forbs“ u svom hrvatskom izdanju, vlasniku „MK grupe“ promet je opao za čak 20 odsto. On je i u Srbiji sa liderske pozicije spao na prosečno peto mesto! Njegovu poziciju zauzeo je niko drugi do Miroslav Mišković, koji se, izgleda, oporavio od zatvorskih dana i ponovo imperiju podigao na noge.

Mišković  preuzeo tron najbogatijeg Srbina od Kostića

Mišković preuzeo tron najbogatijeg Srbina od Kostića

Kralju šećera prihodi su bili 520 miliona, a prema poslednjem konsolidovanom izveštaju su prepolovljeni, zbog čega se našao tek na sredini liste najuspešnijih biznismena u Srbiji. Izgleda da Kostiću nije lako pao gubitak trona. Naime, iako je do sada svake godine rado komentarisao svoj plasman na „Forbsovoj“ lestvici, srpskom kralju šećera čini da je teško pala ocena ovog uticajnog magazina, te je ovoga puta svoj „uspeh“ vrlo kratko prokomentarisao za naš list:
- Izvestan pad prihoda kompanije „MK Grupa“ ove godine zabeležen je usled pada cena šećera - poručio je Kostić za „Alo!“.


Prvi novac zaradio noseći džakove

Vlasnik poslovne imperije „MK komerc“, prema sopstvenom priznanju, prvi novac zaradio je noseći džakove.
- Počeo sam da radim vrlo davno, nisam imao ni 15 godina. Pamtim vreme kad sam istovarivao džakove cementa. Radilo se od ujutru do uveče, nas dvojica smo iznosili na leđima i po 80 tona. Imao sam 60 kila, džak teži 50, ruke od lakta naniže nisam osećao - pričao je Kostić.

S druge strane, „Forbs“ je potvrdio ono o čemu se u Srbiji već duže vreme šuška, a to je da je Miroslav Mišković ponovo postao najmoćniji vlasnik kapitala u našoj zemlji, a izbio je na četvrto mesto najmoćnijih na Balkanu.

Zanimljivo je da među prvih 10 više nema Miroslava Bogićevića, uhapšenog vlasnika „Farmakoma“, koji je doživeo pad prometa za 64 odsto, sa 54,8 milijardi dinara spao je na 19,7 milijardi, ali je na listi i dalje Goran Perčević. Na prva tri mesta regionalnih lidera su trojica Hrvata - prvi je Ivica Todorić, vlasnik „Agrokora”, drugi je Branko Roglić, vlasnik kompanije „Orbico“, a treći je Emil Tedeski, predsednik „Atlantik grupe“.


„Forbs“ navodi i da mnogi preduzetnici u Srbiji kriju zemlju u kojoj im ležu pare, te da im je stoga nemoguće ući u trag, navodeći u tom svetlu strujnog magnata Vuka Hamovića, te Filipa Ceptera. Viktor Vresnik, glavni urednik hrvatskog „Forbsa“, kaže za „Alo!“ da Srbija i BiH svoje liste rade po prihodu i prometu i da na njima svakako svoje mesto zauzimaju i Mitrović, Hamović...

Koliko su teški srpski tajkuni

biznismen vrednost

1. Miroslav Mišković 463,7
2. Velibor Đurović, Saša Glušac, Ivica Vukelić 369,4
3. Zoran Mitrović, Milija Babović 329,4
4. Nebojša Šapoljić 290,2
5. Miodrag Kostić 259
6. Goran Perčević 248,7
7. Zoran Tirnanić 213,8
8. Petar Matić 203,1
9. Petar Matijević 193,9
10. Dušan Mojsilović 135,2
* prihodi u milionima evra

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP