Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

"PREDSEDNICA SVIH GRAĐANA"

Kolinda podnela ostavku - više nije član HDZ

Autor: N1 | 10.02.2015 - 14:43:00h | Komentara: 0

Novoizabrana predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je od predsednika Državne izborne komisije Branka Hrvatina odluku o izboru za šefa države i u skladu sa ustavnim zakonom podnela ostavku na članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ).

Kolinda Grabar  Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović

"To je naša konačna odluka kojom utvrđujemo vaš izbor za predsednicu Republike Hrvatske", rekao je Hrvatin predajući odluku i istakao da je taj čin svojevrsna proslava završetka izbornog procesa koji je okončan u skladu s Ustavom i zakonima.
Nakon primanja odluke, Grabar Kitarović je poručila da sada službeno "kreće dalje", a predsedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki i lideru HDZ-a Tomislavu Karamarku uputila pisma u kojima ih je obavestila da kao izabrana predsednica, u skladu sa zakonom i Ustavom, podnosi ostavku na članstvo u stranci, prenela je Hina.
Kako je poručila, u obavljanju dužnosti predsednika najmlađe članice Evropske unije vodiće se zajedničkim vrednostima - patriotizmom, zaštitom nacionalnih interesa i borbom za bolji život građana.
Grabar Kitarović je u drugom krugu predsedničkih izbora, održanom 11. januara, pobedila Ivu Josipovića (SDP) koji je na čelu države bio prethodnih pet godina - od 19. februara 2010.
Inauguracija Grabar Kitarović biće održana 15. februara u Zagrebu na Markovom trgu.
Šef tranzicionog tima predsednice Hrvatske Jadranka Jureško Kero potvrdila je da Kancelarija šefa države za sada ostaje na Pantovčaku, a nakon preuzimanja dužnost u dogovoru sa svim relevantnim službama biće odlučene "gde i kako dalje".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP