Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RADOVI U TOKU

Kolubara pokrenula proizvodnju na Polju "D"!

Autor: Gane Đorđević | 20.05.2014 - 16:43:00h | Komentara: 0

Posle pet dana zastoja zbog poplava koje su ugrozile rad rudnika “Kolubara” danas je na Polju “D” počeo proizvodni proces.

Kolubara

Kolubara

Sa radom je počeo drugi BTO na otkopavanju jalovine. Za sutra ili perkosutra očekuje se uključenje i BTO sistema koji kopa ugalj za TE “Nikola Tesla” u Obrenovcu. Očekuje se da će sa ovg sistema u TE dnevno biti isporučivano oko 25.000 tona uglja dnevno. Za nekoliko dana počeće i proizvodnja na kopou Polje “B”.

Druga dva otkopa “Tamnava- zapadno polje” i “Veliki Crljeni” trenutno su pod vodom. Prema grubim procenama tamo se u ovom trenutku nalazi 210 miliona kubika vode. Da je to ogromna količina vode najbolje pokazuje primer da recimo “Vlaseničko” ima kapacitet od 165, a jezero “Perućac” 365 miiliona kubikavode.

Dve velike pupme koje su došle iz Nemačke već su počele sa ispumpavanjem vode sa prostora tamnavskih kopova, a prema rečima direktora “Kolubare” Milorada Grčića voda će se crpeti prvo iz kopa “Veliki Crljeni” pa tek onda iz “Tammnave- zapad”. On procenjuje da bi proizvodnja na kopu “Veliki Crljeni” mogla da započne za već četiri do pet meseca jer je tamo znatno manje vode, oko 26 miliona kubika, ali da će na drugom tamnavskom kopu proizvodnja započeti tek za godinu i po ili dve.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP