Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALI U ŽANDARMERIJI SE NE STIŠAVAJU

Komandant unapredio izbačenog policajca!

Autor: Milan Dudvarski | 09.02.2014 - 09:14:00h | Komentara: 11

Komandant Žandarmerije Milenko Božović uprkos odluci direktora policije Milorada Veljovića nezakonito je postavio potpukovnika Milana Lečića, koji je na dve godine bio udaljen iz MUP, za koordinatora odeljenja za terorizam u Žandarmeriji. Kako saznajemo, Lečić je pravosnažno kažnjen za tešku povredu u radu i zbog toga bio udaljen iz policije.

Milenko Božović

Milenko Božović | Foto: K. Kamenov

- On je zapravo kažnjen zbog narušavanja međuljdskih odnosa. Često se svađao i vređao kolege i zbog toga je bio prijavljen i kažnjen. Zato je direktor policije Milorad Veljović doneo rešenje da se Milan Lečić rasporedi na mesto šefa dežurne službe u jedinici za obezbeđenje, što je niži položaj u policijskoj hijerarhiji – kaže izvor „Alo!“.


On naglašava da ni po zakonu, službenik koji je udaljen iz MUP-a na dve godine po povratku ne može da zauzima komandujuće mesto ili neku drugu visoku pozciju, kao ni da ne može da napreduje.

Bratislav Dikić

Bratislav Dikić | Foto: Rajko Ristić

Međutim, komandant Žandarmerije Božović, ističe sagovornik „Alo!“ oglušio se o rešenje direktora policije i postavio Lečića, prvo za vršioca funkcijie načelnika obaveštajnog odeljenja, a zatim za koordinatora odeljenja za terorizam u Žandarmeriji, što je gotovo u rangu pomoćnika komandanta.


- Božović mu daje mesto koje mu ne pripada i to odmah po povratku na rad, direktno sa udaljenja, zadužuje ga sa službenim vozilom na koje nema pravo, dodeljuje mu ovlašćenja na koja nema prava, tako zloupotrebljavajući svoj položaj. Božović na taj način direktno pokazuje svoje nepoštovanje direktora policije. Na sve to na predlog komandanta Žandarmerije Milan Lečić je nedavno imenovan u komisiju za utvrđivanje materijalne odgovornosti MUP-a, što je presedan, jer je on bio dve godine udaljen i vodila su se tri disciplinska postupka protiv njega - navodi naš sagovornik.

Božović i Veljović

Božović i Veljović | Foto: E Kecskes

Pripadnike Žandarmerije više meseci unazad hapsi policija zbog ubistava, pokušaja ubistava, ucena, iznuda, dilovanja droge, saobraćajnih prestupa, kao i bahatog ponašanja.


- Uprkos tome što je komandant Žandarmerije Milenko Božović istakao da će u toj jedinici neće biti osoba sa lošim dosijeima, to nije slučaj, a neki čak zauzimaju i visoke pozicije u Žandarmeriji - naveo je izvor „Alo!“.
Novinari „Alo!“ poslali su pre više nedelja komandantu Žandarmerije Milenku Božoviću pitanja u vezi sa Milanom Lečićem i njegovim postavljenjem, ali do danas nismo dobili odgovor.

Lečić mora da plati 300 dinara


Milan Lečić je zbog „pretrpljenih duševnih bolova, povrede časti, ugleda i zlostavljanja na radu“ tužio Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije, zahtevajući naknadu od 400.000 dinara, a od MUP-a Srbije „zbog umanjenja opšte životne aktivnosti“, tražio je naknadu nematerijalne štete u iznosu od 500.000 dinara. Međutim, odbijajućom presudom, sud je naložio Lečiću da u roku od osam dana, od dobijanja presude, isplati Dikiću 151.900 dinara za troškove postupka, a MUP-u 88.500 dinara.

Šerif u Žandarmeriji

Potpukovnik Milan Lečić, kako pričaju njegove kolege, ide po komandi i osiono se ponaša prema svima, jer on ima velik uticaj u Žandarmeriji.
- Psuje, viče. Na sav glas priča da mu pravosnažna presuda i rešenja direktora policije ne znače ništa, jer on može da bude šta hoće - pričaju Lečićeve kolege.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 09.02.2014 08:39h

    Mislimmm.....Sta reci ,a ne slagati...Neko,Nekoga ,Tu *DRZI* u Koferu

  • petar Vreme: 09.02.2014 10:33h

    Da je bilo krivice verovatno bi udaljenje bilo trajno..neko bi da zaustavi borbu protiv kriminalaca u uniformi.

  • 021 Vreme: 09.02.2014 11:29h

    Tog lečića i njemu slični odmah razrešiti dužnosti, uručiti knjižicu i zahvaliti na ,,radu,,a Božoviću poslednja opomena pred isključenje.

  • miroslav nikolic Vreme: 09.02.2014 12:20h

    Kada se castan i savestan policijski sluzbenik suprotstavi svom necasnom, nesavesnom i nedolicnom pretpostavljenom, tada ce razularena bitanga od zlovudnog rukovodioca preduzeti sve moguce radnje da takvog potcinjenog izbaci iz sluzbe, pa mu cak inscenirati i kakvu krivicnu odgovornost. To je opstepoznata stvar od davnina u nasoj drzavi, a osobito u drzavnim organima, a narocito u MUP. Ne sumnjam ni malo da je Bozovic Milenko u bilo cemu pogresio kod rasporedjivanja na radno mesto gospodina Lecica, jer clan 91. Zakona o drzavnim sluzbenicima propisuje da je odgovarajuce radno mesto ono radno mesto ciji se poslovi rade u istom zvanju kao poslovi radnog mesta sa koga se drzavni sluzbenik premesta i za koje drzavni sluzbenik ispunjava uslove. Pa kako je Lecic do tada stekao cin potpukovnika, niko nema pravo da ga premesti na radno mesto za koje je predvidjen nizi cin, sto je odlicno kako bi se monstuozni neljudi od rukovodilaca onemogucili da sprovode zlostavu nad potcinjenim.

  • grada Vreme: 09.02.2014 12:59h

    Kad nema ozbiljne drzave banda radi sta hoce!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP