Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONTROVERZNI BIZNISMEN

Komandos Sjekloća izbacuje doktore na ulicu!

Autor: V. P. | 29.01.2015 - 08:38:00h | Komentara: 5

Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo upozorio je da je rad te naučne institucije sa oko 90 zaposlenih, od kojih su većina doktori nauka, doveden u opasnost zbog upada kontroverznog biznismena Veselina Sjekloće.

Veselin Sjekloća, studirao devet fakulteta

Veselin Sjekloća, studirao devet fakulteta | Foto: Dušan Milenković

Zaposleni u Institutu nemaju iluziju da Sjekloća ima nameru da se bavi naukom, već mu je cilj isključivo da se dokopa nekoliko hektara zemlje u blizini Farmaceutskog fakulteta na Voždovcu koji su vlasništvo Instituta.


- Sjekloća je kupio firmu „Termovent“, koja je nekada bila suosnivač Instituta, i sada bi da preuzme i nas. Svesni smo da bi, ukoliko mu država to dozvoli, Institut bio ugašen, pošto njega interesuju samo nekretnine. Upozoravamo da bi svaka takva akcija mogla imati nesagledive posledice, kako za zdravlje građana Srbije koji koriste usluge Instituta, tako i za zaposlene, koji bi se našli na ulici. Da ne govorimo o projektima koji se finansiraju od strane resornog ministarstva i EU i o novcu koji je u njih uložen - kažu u Institutu.

Inače, Sjekloća je posle višegodišnjeg boravka u inostranstvu 2000. krenuo u biznis po Srbiji, a njegovo ime vezano je i za otimačinu državne zgrade na Bulevaru kralja Aleksandra 174, koju je uknjižio na sebe i opteretio je hipotekom. Država je tom prilikom oštećena za oko 14 miliona evra. Jedan od Sjekloćinih poslova bila je i rekonstrukcija fasade Skupštine Srbije, koja ne samo što je kasnila, već je samo postavljanje skele državu koštalo 187.000 evra. Kao savetnik ministra Ilića, Sjekloća je istovremeno bio i direktor Agencije za stanovanje i još tri privatna preduzeća.

– Moje zanimanje je direktor, jer sam sa 19 godina vodio prve poslove, donosio prve odluke. Lagano sam se izgrađivao u domaćina i gazdu, kako su počeli da me zovu, iako ne volim taj izraz, jer posao građevinca shvatam pre svega kao posao komandosa. Probao sam da radim druge stvari, upisivao devet fakulteta, ali sam se na kraju vratio građevini. Rezultat toga je poslovna imperija - izjavio je svojevremeno Sjekloća.
Poslednji komentari
  • marko Vreme: 29.01.2015 09:48h

    Ništa nije kriv Sjekloća, nego država koja mu je to dozvolila.Nema zaštićenih??????.Zanimanje crnogorac.

  • Marija Vreme: 29.01.2015 10:32h

    Mali decak sa Autokomande...dere iz velike porodice,on i dve sestre...tata mu je radio u firmi koju je on kupio....ne znam samo od koje love.Nema tu intelekta,samo bezobrazluk.

  • badza Vreme: 29.01.2015 12:42h

    Mora da je crnogorac.Hoce da bude direktor pa makar na silu.

  • Stevan Vreme: 29.01.2015 17:34h

    Ajde ALO! Budite patriote, budite pravi novinari! U ime svoje zemlje i svojih čitalaca raskrinkajte ovog kriminalca! Materijala ima koliko hoćete.

  • obavestena Vreme: 30.01.2015 21:00h

    Public consalting je kupio Termovent 2009.g. U to vreme osnivac, zastupnik i direktor te fantomske firme Public consaltinga bio je Stojan Djordjevic, a ne Veselin Sjekloca

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP