Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MAGISTAR DOKTORSKIH NAUKA I DB

Komične biografije budućih
članova upravnih odbora u Nišu!

Autor: I. Anđelković - R. Kantar | 12.12.2012 - 00:26:00h | Komentara: 3

Da Srbija ima stručnjake kakvih nema u celom svetu, pokazuju i biografije budućih članova upravnih odbora u Nišu!

Naprednjaci tvrde  da su neozbiljni  kurikulumi koje su  poslali njihovi stručnjaci posledica tehničke greške

Naprednjaci tvrde da su neozbiljni kurikulumi koje su poslali njihovi stručnjaci posledica tehničke greške

Naime, jedino se u našoj zemlji na odgovornim pozicijama u javnim preduzećima može naći „doktor magistarskih nauka“, osoba koja kao posebno znanje navodi „poznavanje opšteg znanja kompjutera“, kao i funkcioneri koji imaju sitnije probleme pri pisanju ćirilice i latinice! Dotični kandidati pak tvrde za „Alo!“ da se radi o tehničkim greškama.
Budući članovi upravnih odbora u Nišu imali su priliku pišući svoje biografije da pokažu sve svoje „znanje“ i „kreativnost“.

Dr Jadranka Bonić meša ćirilicu i latinicu

Dr Jadranka Bonić meša ćirilicu i latinicu


Spremna da se prikaže!


Među biografijama se moglo naći još prilično „tehničkih grešaka“, pa tako Jadranka Bonić, čija je biografija pisana mešavinom čirilice i latinice, smatrala je da je bitno da u svojoj biografiji navede da su ona i njen suprug članovi DSS-a od osnivanja. Diplomirani slikar Milan Nikolić, kandidat za člana UO Galerije likovnih umetnosti, kao posebna znanja naveo je „poznavanje opšteg znanja kompjutera“, dok je Jelena Vučković, diplomirani inženjer tehnologije i kandidatkinja za člana UO Medicine rada, kao ličnu osobinu navela sposobnost da se prikaže u najboljem svetlu. (?!?)
- Mlada sam, perspektivna, ambiciozna, spremna da se angažujem u svakom pogledu i prikažem sebe u najboljem svetlu, navela je u svojoj biografiji - izreklamirala se ona.

Tako se dr Kosta Todorović, budući predsednik UO Gerontološkog centra, malo igrao rečima, te u svojoj biografiji otkrio novu titulu „doktor magistarskih nauka“, dajući tako ideju mnogim sugrađanima na čemu da doktoriraju. Međutim, Todorović se juče, kada smo ga pozvali, nije osećao ponosnim na stečeni doktorat.

- Radi se o tehničkoj grešci, odnosno grešci u prekucavanju - rekao je Todorović dosta iznervirano za naš list, ne želeći da objasni ko je dotičnu omašku napravio: „Ne želim više ništa da kažem. Neću da se spuštam na taj nivo,“ rekao je on ne objašnjavajući šta je konkretno greška, a šta istina u njegovoj biografiji. I Milan Petković, zamenik glavnog i odgovornog urednika Niške televizije, koji je kandidovan za predsednika UO Niškog kulturnog centra, tvrdi da je i njegov CV, koji je dostavio koristeći kompjuterski font bez slova č, š, ć, đ, takođe tehnička greška.

- Ne znam kako je ovo napisano, nisam nikada taj font koristio i najverovatnije je greška službenika u Skupštini - objasnio je Petković za naš list. U odborničkoj grupi SNS-a objasnili su juče za „Alo!“ da se dogodila tehnička greška i da su ispravljene biografije ponovo dostavljene.

„Radi se o tehničkoj grešci, odnosno grešci u prekucavanju“,  tvrdio je juče za „Alo!“ dr Kosta Todorović

„Radi se o tehničkoj grešci, odnosno grešci u prekucavanju“, tvrdio je juče za „Alo!“ dr Kosta Todorović

„Rušio sam bivši režim!“

Profesor književnosti Đoka Antić, koji je predložen za člana UO „Objedinjene naplate“, kao glavni štih navodi da je više od 25 godina proveo u Državnoj bezbednosti. Prvo kao „operativni radnik“ u Nišu i Gnjilanu, a zatim i kao šef DB-a u Dimitrovgradu i Nišu, dok je tokom 2006. godine bio i „viši samostalni savetnik direktora BIA“. Dodatne veštine profesora Antića su „sportske aktivnosti rekreativnog tipa, zidarski zanat stečen radeći honorarno tokom studija, gajenje voća i proizvodnja sokova i rakije na sopstvenom imanju“. Posebnu pažnju privlači napomena „da je član SNS-a od osnivanja 2008. godine“, da je učestvovao u svim protestima i da je davao podršku manifestacijama SNS-a u Beogradu „na rušenju bivšeg režima“.

Poslednji komentari
  • Sandra Vreme: 12.12.2012 01:54h

    Serem vam se u magistarske doktorate i opšte poznavanje kompjutera,kao i u prikaze vaših ličnosti,majmuni nepismeni!

  • Mikica Vreme: 12.12.2012 08:38h

    Ovakve eksperte i ovu bruku je zaista suvišno komentarisati! Ovo je ogledalo sadašnje Srbije u svakom pogledu!

  • snežana Vreme: 12.12.2012 09:35h

    Naslov za ovaj napis je dosta uverljiv i bez čitanja sadržaja. Srpski narod poseduje veoma razvijen talenat za humor i to je dokazano kroz mnogobrojna štiva. Komedija je vrsta drame koja u svom predstavljanju koristi satiru, da bi bila uverljivija, imala težinu i poruku kao i svako štivo. Svaka poruka izrečena u veselom tonu sa ukusom satire ima svoje aktere i dogadjaje, a čitaoci ih prepoznaju tu medju nama. Gore navedene aktere iz komedije Članovi upravnih odbora u Nišu su jedinstveni ili ja nisam imala priliku da slične upoznam. Stoga, veoma vam hvala na dobro uradjenom napisu, sa mnogo dokaza i njihovim izjavama koje su deo priče da nije smešno bilo bi tragično. Puno, puno, puno pozdrava

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP