Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEZ DETALJA

Komisija o padu helikoptera završila rad, izveštaj kod tužioca

Autor: Beta | 18.03.2015 - 18:20:00h | Komentara: 0

Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, danas je završila rad i podneće izveštaj zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu, saopšteno je.

Helikopter Mi-17

Helikopter Mi-17 | Foto: Blic

U saopštenju se ne navode detalji iz izveštaja niti do kojih je saznanja o padu helikoptera došla komisija već se navodi da je propisano da "u slučajevima kada istražni postupak vode nadležni državni istražni organi, pravo informisanja javnosti o okolnostima, uzrocima i odgovornosti za vanredni događaj u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije je u njihovoj nadležnosti".

Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Tatjana Sekulić rekla je agenciji Beta da se ove nedelje nalazi van zemlje i da će na sva pitanja, putem imejla, sutra odgovoriti njen kolega iz tužilaštva.

hELIKOPTER, MESTO PADA Foto: Vesna Lalić

Mesto pada Mi-17 | Foto: Vesna Lalić

Komisija je imala zadatak da utvrdi okolnosti udesa helikoptera Mi-17, u petak 13. marta u kojem je poginulo sedam ljudi, i eventualnu odgovornost vojne organizacije.

U sastavu Komisije bila su šestorica pripadnika Vojske Srbije, eksperti u oblastima relevantnim za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja, od upotrebe snaga, preko održavanja vazduhoplova do osposobljenosti posade.

Po zahtevu zamenika višeg javnog tužioca u Beogradu, Generalštab Vojske Srbije predaće izveštaj komisije za ispitivanje vanrednog događaja tom istražnom organu.

Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane nastavlja rad, a izveštaj te komisije očekuje se 30. marta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP