Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POKRENUT SUDSKI SPOR PRED ARBITRAŽNIM SUDOM U VAŠINGTONU

Kompanija koja je trebala da gradi najveći solarni park traži od Srbije 160 miliona evra odštete!

Autor: Danas | 13.11.2013 - 09:29:00h | Komentara: 3

Američka advokatska kancelarija Chaffetz Lindsey LLP pismom je obavestila premijera Srbije Ivicu Dačića da je u ime kompanije "Securum Equity Partners", pokrenula sudski spor pred arbitražnim sudom u Vašingtonu sa zahtevom da Srbija isplati odštetu od 160 miliona evra njenom klijentu zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora raskinutog u avgustu.

Ministarstvo energetike  odbija investitore za solarne  panele u zemlji jer su, navodno, sve kvote već rezervisane

Američka kompanija "Securum Equity Partners" je bila zainteresovana za izgradnju solarnog parka u Srbiji ukupne instalisane snage od 1.000 megavati, o čemu su mediji  svojevremeno i pisali.
U naredna tri meseca postoji mogućnost vansudskog poravnanja između naše države i "Securum Equity Partners", a ako do toga ne dođe, pred arbitražnim sudom u Vašingtonu počeće proces protiv države Srbije.
Ova firma je ranije tužbu protiv Srbije zbog istog slučaja pokrenula i pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Londonu.
Početak suđenja i u Vašingtonu i u Londonu zakazan je za 29. januar naredne godine.
Kako list Danas saznaje, advokatska kancelarija Chaffetz Lindsey LLP je veoma optimistična i smatra da će njen klijent dobiti sudsku borbu.
Poslednji komentari
  • Зоран из Шумадије Vreme: 13.11.2013 11:19h

    Каква страна компанија. Иза тога су "наши људи", који су све ово унапред испланирали и никада им ништа и није падало напамет да граде (као и случај "Сателит). Уговор је потписала министарка Зорана. Шта ће сада да нађе као оправдање. Иначе, ова страна фирма је уложила око ЕУР 300.000 по свакој међународној арбитражи. То толико кошта. Па Ви сад видите колико су они неспремни и неозбиљни.

  • ZNALA JE KUCKA STA POTPISUJE Vreme: 14.11.2013 09:45h

    Duliceva konkubina ispod zita je Zorana Mihajlovic pa nije Dulic dobio Sir za dzabe!! Dejvid Bekam je morao da juri za loptom nekoliko decenija a Dulic krk za milijarde koje je dao CIA i MI6 a Zorana samo krcka Dulicevu i svoju slavu.

  • momazver Vreme: 14.11.2013 11:40h

    E,ajd sad..oni NASI koji su u ovo upleteni neka skinu jedan deo odece ,nek se odgovarajuce postave i nek delju njih i od njihovog. Ja NEDAM NISTA. Niko me nije ni pitao Kad ja treba da dignem kredit/sto hvala bogu vise NIKAD necu jer su me i prvi i poslednji put ZAGREBALI trazili su od broja cipela do toga ko ce da ga vraca/kad su mi SVI nezaposleni i zivimo ko podstanari/..ako ja umrem.Tako su *NASI* pametnjakovici m o r a l i da provere tu firmu i opravdaju strucnos,svoje radno mesto i platu koju za to primaju. Dosta vise lopovluka ...bando,da bando neopevana. ma necu vise nista da citam idem u..u...u kladionicu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP