Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVAK GRADNJE ZGRADE BIVŠEG MINISTRA IZAZVAO BES SUSEDA

Komšije: Šule
nas malteriše!

Autor: M. Dakić | 26.12.2012 - 21:06:00h | Komentara: 5

Prolećno vreme koje ovih dana vlada u Beogradu graditelji vile, koja niče u blizini Hrama Svetog Save, a čiji je investitor, između ostalih, i bivši ministar i potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac, iskoristili su za nastavak radova.

Dragan Šutanovac

Neimar: Dragan Šutanovac | Foto: Masanori Jošida

Nastavak gradnje, međutim, svakodnevno pravi probleme stanarima obližnje zgrade pošto je čuveni “skadar” u Skerlićevoj došao je do faze malterisanja, ali na skelama nema zaštitne mrežice niti folije, pa su automobili u komšiluku svakoga dana besplatno omalterisani!

Inspekcije nenadležne?!
U vezi sa ovim slučajem, ”Alo!” je kontaktirao i sa inspekcijom rada, u čijoj je nadležnosti i bezbednost na radu i gradilištima, ali su nas iz ove službe uputili na komunalnu inspekciju. I ovde nam je rečeno da ovaj slučaj nije u njihovoj nadležnosti i da se obratimo građevinskoj inspekciji koja kontroliše gradilišta veća od 2.000 kvadrata. Ipak, i u ovom sektoru su nam naveli da ovaj slučaj nije u njihovom delokrugu. Zanimljivo je ipak da je nekoliko dana nakon naših poziva na jednom delu skele počela montaža zaštitne folije

Na ovaj problem požalili su nam se i stanari obližnje zgrade, koji očekuju da im nadležna inspekcija pomogne.

- Gradilište se nalazi bukvalno pored parkinga naše zgrade. Svakog jutra kad krenem na posao vidim da mi je automobil sav beo, a prašina leti na sve strane. Bukvalno svaki drugi dan moram da vozim auto na pranje, stružem malter, još i farbu mogu da ogulim. Valjda bi na tom mestu trebalo da stoji neka zaštitna folija ili kako to već ide i da neka inspekcija reaguje jer ovaj problem već ozbiljno počinje da nam stvara neprijatnosti - kaže jedan od komšija koji je pozvao našu redakciju, ali je insistirao na anonimnosti “zbog poznatih investitora”.

Zanimljivo je da je stambeno-poslovna zgrada od 3.500 kvadrata, čija je gradnja počela u martu ove godine, već bila povod za provere nadležnih organa.

Skerlićeva

Ministarska zgrada dobro napreduje: Građevina u Skerlićevoj pre nekoliko dana | Foto: Mitar Mitrović

Naime, kada je otkriveno da je Šutanovac kao bivši visoki funkcioner demokrata kupio deo ovog placa u naelitnijem delu grada čija je cena, prema istraživanju portala “pištaljka”, bila oko 1,5 miliona evra, ispostavilo se da taj udeo nije blagovremeno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, koja je zbog toga protiv njega podnela krivičnu prijavu Prvom tužilaštvu u Beogradu. Gradnja bi trebalo da bude završena do sredine 2013, a predviđeno je da objekat ima devet stanova, jedan lokal i 24 garažna mesta.

Skerlićeva

Komšije stružu malter sa automobila: Šuletova zgrada pre tri meseca | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Šutanovac: Tim poslom treba da se bavi inspekcija!
Bivši ministar i potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac za “Alo!” je juče objasnio da on nema nikakve veze sa tokom izgradnje u Skerlićevoj.
- Nisam bio na gradilištu mesecima! Ovlastio sam čoveka da se tim poslom bavi, i to je to. Zaista nisam izvođač radova, verujem da je to pitanje za inspekcije - poručio je aktuelni poslanik demokrata. S druge strane, firma “Hytegra”, koja je izvođač radova na ovoj lokaciji, na svom sajtu, ali i u Agenciji za privredne registre, ostavila je nepostojeći broj telefona.

Poslednji komentari
  • milijana Vreme: 26.12.2012 21:17h

    sutanovac ima toliko putra na glavi, da ga nemoze oprati ni dunav ni sava.vidite da se zavukao u misju rupu. nadam se da nova vlast ima na umu sta je radio i da je doslo vreme da polozi racune.

  • Bata Vreme: 26.12.2012 21:59h

    Ispitati odakle mu pare

  • Grof Vronski Vreme: 27.12.2012 01:35h

    Tetka mu ima dobru penziju, nema dece, pa odvoji za sestrića !

  • Bob Vreme: 28.12.2012 01:20h

    Koja jajara!!!

  • miki Vreme: 25.05.2013 00:48h

    I posle svega opet suta ,,,, e zemljo indijooooooo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP