Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIJATELJI OGORČENI

Komšije u šoku zbog hajke protiv Ognjanovića!

Autor: R. K. | 08.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 16

Komšije i prijatelji Jelene i Nebojše Ognjanović ogorčeni su medijskom hajkom protiv roditelja male Tijane, koja je preminula 15. jula, ne dočekavši transplantaciju srca u Dečjoj klinici u Hjustonu. “Alo!” takođe nezvanično saznaje da je novac pod pečatom suda do ostavinske rasprave.

Sud zapečatio Tijanin račun nakon njene smrti, a do ostavinske rasprave

Sud zapečatio Tijanin račun nakon njene smrti, a do ostavinske rasprave

Prijatelji Ognjanovićevih istakli su za “Alo!” juče u Rakovici, gde žive Tijanini roditelji, da je sramota što se Jelena i Nebojša optužuju da su zadražali novac koji je cela Srbija pre samo nekoliko meseci prikupljala za malenu Beograđanku, kao i da, navodno, ne žele da ga doniraju drugoj bolesnoj deci.


- Tužno je i sramotno da se na ovaj način, lažno i bez ikakvih dokaza blate roditelji koji su nedavno izgubili svoje jedino dete. Od njih se bahato traži da novac doniraju bolesnicima i osuđuju se što to već nisu uradili, iako oni još uvek, do odluke suda, nemaju pravo da raspolažu njime. Na ovaj način ne samo da smo roditeljima bacili so na ranu koja nikad neće zarasti već smo i primitivno pljunuli na celu akciju prikupljanja pomoći za devojčicu koja je Srbe prvi put ujedinila kao narod - kaže za “Alo!” jedan od prijatelja porodice Ognjanović.

Podsetimo, pod salvom napisa u medijima da je sa računa preminule devojčice nestalo čak dva miliona evra reagovalo je i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je naložilo policiji da ispita šta se tu zaista dogodilo. Međutim, kako “Alo!” nezvanično saznaje, sud je zapečatio Tijanin račun, čime je nezvanično potvrđena i tvrdnja Nebojše Ognjanovića data “Alo!” 1. novembra.

“Vrlo dobro je poznato da je račun za Tijanu otvoren na njeno ime, da se ne radi o fondu i da nakon smrti vlasnika računa mora biti ispoštovana zakonska procedura koju sprovodi nadležni sud. Znači, nema govora o pražnjenju računa”, rezignirano je tada rekao Tijanin otac za “Alo!”.

Dačić: Utvrditi gde su pare za lečenje Tijane Ognjanović
 

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da treba hitno istražiti i utvrditi gde su milioni koji su prikupljeni za transplantaciju srca devojčici Tijani Ognjanović,
koja je umrla pre operacije.

"Tužilaštvo je već izdalo policiji nalog za prikupljanje obaveštenja i ja sam tražio da se ta istraga sprovede po hitnom postupku", rekao je Dačić je za današnje izdanje lista Informer.

Dačić je ocenio da građani koji su skupljali pare za lečenje Tijane Ognjanović imaju pravo da znaju šta je sa prikupljenim novcem.

"Porodica Ognjanović svakako ima moralno obavezu da građanima koji su pomogli lečenje njihove ćerke kaže na šta su i kako potrošene pare", rekao je Dačić i dodao da je kao ministar policije javno pozvao kolege da pomognu porodici Ognjanović.

"Ko će sada da pomogne nekom drugom detetu kome život zavisi od para za operaciju ili lečenje. Ako priča oko Tijane ostane nerazjašnjenja niko više nikome neće verovati", dodao je Dačić.

Tijana Ognjanović je umrla 15. jula u bolnici u Hjustonu pre operacije srca.

Kako je danas objavio list "Blic", građani Srbije su za njeno lečenje uplatili ukupno dva miliona 580 hiljada evra. Sa dva računa otvorena za tu namenu porodica Ognjanović nije podigla nijedan dinar u gotovini za vlastite potrebe, a na njima je trenutno milion i 665 hiljada evra.

Poslednji komentari
  • ivan Vreme: 08.11.2013 09:09h

    Ostavite ljude na miru.Izgubili su dete i pare više nisu važne.

  • Cokica Vreme: 08.11.2013 09:20h

    Ljudi pustite vise ovu porodicu na miru. Pomoci ce oni sigurna sam onima kojima ce trebati taj novac. A vi gospodinu Dacicu kao i ostalima koji ste na visokim polozajima nemate nikakvih prava da o ovome polemisete. Gdje ste bili kad je maleckoj Tijani bila potrebna pomoc? Tada se niste culi, nego se sad pojavljujete da jos koji dinar stavite u svoje dzepove.

  • Nikola K Bgd Vreme: 08.11.2013 10:24h

    Samo nek poloze racune, to i Dacic od njih trazi samo to! P.S.Cudo nema nijednog komentara. u Kuriru ima preko 200...

  • Snezana Vreme: 08.11.2013 10:28h

    Ne znam vise kome da verujem. Sobzirom da znam odprilike kako ide to. jer i ja vodim jednu humanitarnu akciju, prvo treba da se zna koliko je para potrebno. I naravno da se zna koliki je priliv na racun. To treba da znaju i mreze koje su otvorile sms humanitarni broj i plus ovako uplate van sms-a. Sve to treba Ognjenovici da znaju kao sto ja na primer znam vezano za slucaj koji ja vodim za jednu porodicu. Sve se zna koliko je sms stiglo iz koje drzave koliko je na racun uplaceno. Tako da tu nesto smrdi. Neka nadlezni saznaju i koje kriv za kradju ako je ima nek odgovara.

  • Anastasija Vreme: 08.11.2013 10:38h

    `Utvrditi gde su pare!`, rece gospon Koferce. Ova Srbija kao da je ispala iz najljuce Nusiceve koNmedije!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP