Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAČELNIK O SLUČAJU HAPŠENJA ZBOG BUS PLUS KARTE:

Komunalna policija nije prekoračila ovlašćenje!

Autor: Beta | 25.01.2015 - 12:51:00h | Komentara: 4

Načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić saopštio je danas da je komunalna policija postupili u skladu sa ovlašćenjima prilikom privođenja putnice gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 73 u Zemunu koja nije imala kartu za prevoz.

a

Hapšenje putnice bez Bus plus karte

Komunalni policajci su nakon toga bili primorani da koriste sredstva prinude, a zatim i da je odvedu u policijsku stanicu u Zemunu, rekao je Ristić a prenosi gradska služba za informisanje.
On je naveo da je A.S. puštena nakon što joj je utvrđen identitet, kao i da će protiv nje biti pokrenuta prekšajna prijava za ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, kao i prekršajni nalog zbog vožnje bez važeće vozne isprave.
Ristić je dodao da u "slučajevima kada građani odbiju da se legitimišu, policija uvek sumnja da su razlozi za to što već imaju problema sa zakonom, da su možda na poternici i da za njima policija već traga".
On je pozvao građane da kod sebe uvek imaju lična dokumenta, bez obzira da li se u gradskom prevozu voze u prekršaju, jer će u suprotnom biti privedeni u najbližu policijsku stanicu radi utvrđivanja identiteta.
Takođe je podsetio da Komunalna policija ima ovlašćenje da od građana zahteva na uvid ličnu kartu radi provere identita kada uoče prekršaj iz nadležnosti rada Komunalne policije i da je u ovom slučaju policija postupila u skladu sa zakonom.
Ristić je apelovao i da građani kupuju karte za gradski prevoz, jer je to njihova obaveza, kako bi se u buduće izbegle neprijatne scene.
Na društvenim mrežama juče se pojavio snimak na kojem se vidi kako komunalna policija stavlja lisice na ruke i privodi ženu koja nije imala bus plus karticu.
Na snimcima se može čuti zapomaganje žene prilikom privođenja i protesti prisutnih građana.
Gradonačlenik Beograda Siniša Mali sinoć je u posebnoj izjavi najoštrije osudio ponašanje komunalne policije i najavio detaljnu proveru čitavog slučaja.
Poslednji komentari
  • Robin Hud Vreme: 25.01.2015 13:52h

    Neverovatno dokle nasa inteligencija i sposobnost dosezu.Ja moram ponovo da naglasim da je ovo nesto NEVEROVATNO.Sve ovo mi lici na neke grupe ljudi iz nekih proslih vremena.Neznam sta da kazem,sve smo resili pa eto ovo je pravi i jedini nacin da se resi problem zvani sirotinja. Jos uvek sam pod utiskom i nemogu da verujem ...

  • jo Vreme: 25.01.2015 16:00h

    imaju pravo da pozovu policiju da je privede a nemaju pravo da je hapse i odvoze sa lica mesta...ovo meni lici na otmicu gradjanina...

  • Aleksandar Vreme: 25.01.2015 18:32h

    Demokratska drzava? Sve ovo lici na diktaturu kroz koju smo vec prosli, iskopleksirani nakacili znacku, pa lece komlekse izivljvajuci se na slabijima od sebe, a oni na vlasti kazu da je sve po propisu. Sta je sledece, hapsenje skolske dece kada dodju bez domaceg zadatka u skolu?

  • Gasper Vreme: 25.01.2015 18:51h

    SRAMOTA.... pa dokle više ta maltretiranja građana? Zamislite svi građani su učestvovali u izgradnji infrastrukture grada, javnog prevoza i svega ostalog, a onda se neko setio da im sve to naplaćuje i naravno strogo kažnjava. Da li mi to živimo u vreme 1941 godine?Samo nam još gestapo fali ,nemoj te zaboraviti prava ustavom zagarantovana svakog građana, zamislite za sedamdeset dinara takva tortura, ne želim ni da zamislim kako bi se ponašali da je neki teži prekršaj. A da ne zaboravim oni nisu u službi građana i ako ih građani beograda plaćaju. Mislim da je vreme da se zaštitnik građana umeša i ovo reši. Pa molim vas zar se niko od vas nikada nije vozio a da kartu nije platio?, Zamislite nije imala 70 dinara, da li je to u ovoj Srbiji čudno?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP