Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEOGRAD:

Komunalni policajci ipak nisu priveli aktiviste i novinarku!

Autor: Beta | 19.03.2015 - 18:00:00h | Komentara: 1

Danas popodne medijima je kružila vest da su aktiviste inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" koji se protive projektu "Beograd na vodi", danas priveli pripadnici Komunalne policije dok su ispred Gradske uprave delili glasilo te inicijative, iako su za to imali zvanično dobijenu dozvolu. Međutim, u najnovijem saopštenju Beoinfa se ta informacija negira.

Komunalna

U saopštenju se negira da su komunalci privodili aktiviste, kako su preneli pojedini mediji i precizira da su "pružili asistenciju komunalnim inspektorima Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Beograda".
Dodaje se da je ispred Gradske uprave, u ulici Kraljice Marije, na javnoj površini pet građana delilo novine "Ne da(vi)mo Beograd" bez odobrenja nadležnog organa.


Patrola Komunalne policije utvrdila je identitet lica u prekršaju, omogućila uvid u lična dokumenta, a gradski inspektori su sačinili pet zapisnika za nepropisno oglašavanje, navodi se.


Posle asistencije patrole Komunalne policije, aktivisti su napustili "lice mesta i uklonili materijale, čime je uspostavljen komunalni red", piše u saopštenju.
Komunalna policija je pozvala građane da poštuju zakon i komunalni red i da svaki protest ili neslaganje izražavaju isključivo na zakonom propisan način.


Sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić je rekla da su lica ljubazno upozorena i da im je skrenuta pažnja, jer nisu imali odgovarajuću dozvolu.


"Na osnovu odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda, oglašavanje deljenjem letaka iz ruke ili propagandnog materijala dozvoljava se na osnovu odobrenja koje izdaje Organizaciona jedinica Uprave gradske opštine nadležne za komunalne poslove, što oni nisu posedovali", rekla je Panić, navodi se u saopštenju.


Ona je dodala da aktivisti nisu imali ni dozvolu MUP na zahtev koji su podneli.

Poslednji komentari
  • mr Vreme: 19.03.2015 18:43h

    Čija je policija jača privatna ili državna.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP