Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOBRE PLATE

Komunalni policajci zarađuju više od obične policije!

Autor: telegraf | 07.02.2015 - 14:11:00h | Komentara: 6

Komunalna policija, koja se iz milošte naziva i “mlađom sestrom policije”, osim brojnošću i nemilosrdnošću pojedinih u njenim redovima, može se pohvaliti i većim platama od onih koje ima redovna policija.

Za razliku od čuvara reda i mira, čije su plate oko 43.000, oni koji (bi trebalo da) budu desna ruka različitih gradskih inspekcija za svoj posao dobijaju naknadu od 56.000.

Komunalna policija

Komunalna policija | Foto: Dimitrije Goll

Na sajtu sindikata policije i policijskih pripadnika, njihov predsednik Blažo Marković objavio je pismo u kom se simbolično pita “ko kosi, a ko vodu nosi“.
Aludirajući u naslovu saoštenja na važnost nadležnosti komunalne policije ili ne, tek, Marković navodi da “pripadnike MUP-a, a posebno njegov uniformisani sastav, najviše vređa apsurd da su plate komunalnih policajaca veće od plata pripadnika MUP-a, iako se oni ne upuštaju u rizične intervencije, ne hapse naoružane kriminalce već privode devojke sa lisicama na rukama koje se švercuju po prevozu”.
Osim neopravdanosti većih plata za one koji se ne bore protiv kriminalaca, dilera i silovatelja, već nepropisno parkiranih vozila, grafita, smeća i švercera, ali onih u GSP-u, Marković ističe i da se sa velikim platama ne iscrpljuje spisak privilegija koje imaju komunalni policajci.
- Predviđeno je zapošljavanje 800 novih „komunalaca“ samo u Beogradu, dok su u isto vreme redovi beogradske policije godinama 30-40 odsto nepopunjeni, jer večito nema para za prijem novih policajaca. Slično je i sa opremanjem komunalne policije – novim uniformama, službenim vozilima... – ističe Marković.
Poslednji komentari
  • zeljko Vreme: 07.02.2015 15:23h

    malo je 800 novih jel vi znate koliko se njih svercuje.

  • Pedjolino Vreme: 07.02.2015 15:39h

    Ma odmah zaposliti 8000 i povecati platu komunalcima da se konacno zavede red u Beogradu...

  • rakas Vreme: 07.02.2015 15:58h

    kad mi u srbijim nebi radili nemoguće stvari nebi bili tako popularni u svijetu.komunalna inspekcija,komunalna policija,financiska policija,inspekcija rada,financiska inspekcija,zaštitnik građana,notari,advokati,sud.apelacioni sud,sindikati,nekoliko.poreska uprava sa nekoliko službi,preko stotinu stranaka,hiljade udruženja građana,sve to dotira država a narod gladan,zaboravi bajno zdravstvo,prijaviš se i dođeš na red pa se moraš vratiti sa onog svijeta na pregled,nijedan ministar niti štampa brine o radnom čoveku i gladnom građaninu.

  • kojo Vreme: 07.02.2015 19:58h

    Ovo je prevrsilo svaku meru bezobrazluka.

  • prosveta Vreme: 07.02.2015 22:30h

    Menjam diplomu za značku

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP