Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREKO NOĆI PROMENILA POSAO

Konkurisala za jednu, sad šef drugoj agenciji!

Autor: RAS | 14.01.2015 - 23:11:00h | Komentara: 3

Vlada Srbije imenovala je Danijelu Vazuru za v. d. direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika mimo sprovedenog konkursa, neočekivano. Danijela Vazura je sestra Miloša Vazure (28), sadašnjeg direktora FK Partizan, inače kuma Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade.

Danijela Vazura

Postavljena za v. d. direktora 31. decembra

Bez mnogo buke, 31. decembra u Nemanjinoj 11 postavili su Vazuru na mesto ključnog čoveka za stečajeve u Srbiji. Imenovanje novog vršioca dužnosti u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) bilo je iznenađenje iz dva razloga: već je bio sproveden konkurs za direktora, a među 12 kandidata Vazure nije bilo, saznaje „Blic“.

- Vazura je konkurisala za direktora Agencije za privatizaciju. Tu je važila za glavnog favorita, a onda je potpuno neočekivano i tiho, uoči Nove godine, proglašena za direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. To je bio grom iz vedra neba i za čelnike Agencije za stečajne upravnike, gde nisu ni pretpostavljali da će tada i na takav način dobiti novog rukovodioca - otkriva izvor „Blica“.

- Pošlo se od toga da bi u slučaju privatizacije tog fudbalskog kluba Danijela Vazura, kao direktor Agencije, bila jedan od učesnika. Ona bi praktično učestvovala u prodaji kluba na čijem čelu je njen brat, i to ne bi dobro odjeknulo. Drugi motiv bilo je lobiranje iz uticajnih krugova PKS, na lokalu, da se na čelo Agencije za privatizaciju postavi Ljubomir Šubara - kaže izvor“.

Vazura nam se juče najpre javila na poziv, rekla da je pozovemo posle sastanka, ali nakon toga nije odgovarala.

Lista sa kandidatima za direktora ALSU poslata je u Ministarstvo privrede 7. oktobra. To ministarstvo, međutim, Vladi nije prosledilo te predloge duže od dva i po meseca.

Na pitanje koji je razlog i otkud Vazura u ALSU, u Ministarstvu privrede juče nismo dobili odgovor. Naš izvor kaže da je UO ALSU trebalo prvo da obustavi konkurs, pa da se tek onda postavi v. d. direktora.

Na konkurs za direktora ALSU prijavili su se i tadašnja direktorka Ivana Matić i Slobodan Kovačić, ranije radio u toj agenciji. Kovačić kaže da je neprijatno iznenađen odlukom Vlade i činjenicom da je novi direktor izabran mimo konkursa. Matićeva nije imala komentar.

Sestra, brat i kum

Miloš Vazura

Miloš Vazura

Vazura u ALSU ide sa mesta direktora Centra za stečaj u Agenciji za privatizaciju. Prethodno je konkurisala i za notara, ali nije prošla. Sestra je Miloša Vazure (28), koji je radio u Ministarstvu pravde i sadašnji je direktor Partizana. Na Skupštini tog FK rečeno je da je Vazura više od dve godine bio savetnik u ministarstvu i da je uspešno organizovao seminare studenata na Kopaoniku. Miloš Vazura je kum Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade.

Poslednji komentari
  • Mozgalica Vreme: 15.01.2015 00:51h

    Da li se to nama neko naljutio zato sto je smenjen?

  • nedjo Vreme: 15.01.2015 02:38h

    vazura, šubara,, lele,ko ce ovo da poveže. svaka cast!

  • Ricardo Vreme: 15.01.2015 09:48h

    Na oko čista petica.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP