Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OD DANAS DO 31. MARTA

Konkurs za vojne škole

Autor: Tanjug | 16.02.2015 - 15:14:00h | Komentara: 0

Konkursi za prijem učenika i kadeta u vojne škole otvoreni su od danas i trajaće do 31. marta 2015. godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Specijalna brigada Vojske Srbije | Foto: Vojska Srbije

Specijalna brigada Vojske Srbije | Foto: Vojska Srbije


U Vojnu gimnaziju biće primljeno 90 učenika, u Vojnu akademiju 99 kadeta, dok će na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biti primljeno 25 kadeta.
Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole treba da podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, a uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.
Najavljujući konkurs za vojne škole, rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna istakao je da će kadeti koji uspešno završe školovanje u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA biti rasporedjeni u jedinice Vojske Srbije, što znači da ih čeka siguran posao.
Vojna akademija i Vojna gimnazija će za vreme trajanja konkursa svake subote organizovati akciju Otvorena vrata" kada će svi zainteresovani moći da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, a zaposleni će im pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.
Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbedjeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna nastavna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteke, internet centra.
Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA kadeti se primaju u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda - službe.
Konkurs je objavljen u magazinu "Odbrana" i na sajtovima Ministarstva odbrane, Univerziteta odbrane, Vojne akademije, Vojnomedicinske akademije i Vojne gimnazije gde se može naći više informacija o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP